Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASEV'den 'Batı Müziği Konseri'

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) kursiyerleri, yıl sonu kültür sanat etkinlikleri kapsamında 'Batı Müziği Konseri' ile Aliağalıların karşısına çıktı.

        Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan 9 yaş ve üzeri kursiyerler, müzik konusundaki hünerlerini sergiledi. Sahnede keman, piyano ve gitar çalarak Batı Müziğinden örnekler sunan kursiyerleri, Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran vatandaşlar hayranlıkla izledi. Aliağalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde; LongLong Ego, Titanic, Game of Thrones, Harry Potter gibi Batı Müziğinin bilindik parçaları enstrümanlar eşliğinde seslendirildi. ASEV Gençlik Korosu tarafından seslendirilen Türkçe eserler de izleyenlerin beğenisini kazandı. Kimi zaman ASEV eğitmenlerinin de enstrümanlarıyla destek verdiği konserde öğrenciler müzik konusundaki yetenekleriyle vatandaşlar tam not aldı.

        Vatandaşlardan bayrak şov

        Star Wars kıyafetleriyle sahne alan keman grubunun görsel şovu izleyenlerden büyük beğeni topladı. Yaklaşık iki buçuk saat süren konser, keman grubunun eşliğinde hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile sona erdi. Aliağa Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayrakları ile marşa destek veren vatandaşlar, bayrak şov yaptı.

        "Hiç unutmayacakları bir anı oluşturmak istedim"

        Konsere uzun zamandır büyük bir titizlikle hazırlandıklarını belirten ASEV Keman Eğitmeni İlkin Ünsal, "Bu sene ilk yılları olan ve iki senedir ASEV çatısı altında keman eğitimi alan çocuklarımız sahne aldı. Bu konser de Star Wars kıyafetleriyle sahne almak istediler. Bu konserin hayatları boyunca unutmayacakları bir konser olmasını istedim. Hiç unutmayacakları bir anı oluşturmak istedim. Aliağa Belediyesi'de bunun için büyük gayret sarf ediyor. Bu çocuklar için çok güzel işler yapılıyor. Sevgiyle her şeyin başarılabileceğine inanıyorum. Bu gece sahne alan çocuklarımız adalet ve özgürlük savaşçısı olmak istediler. Bunu onlara öğretebilir miyim diye çok korkmuştum ama bu gece gördük ki sahne de kusursuzdular" dedi.

        (CA)

        21.05.2017 12:38:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler