Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gölbaşı'nda "Ramazan'da Sağlıklı Beslenme" eğitimi

        - Diyetisyen Şeyda Soy:

        - "Sahurda sadece su içip yatılmamalıdır"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Gölbaşı Belediyesi'nin Uzman Diyetisyeni Şeyda Soy, Ramazan ayında sahur yapmadan oruç tutmanın son derece zararlı olduğunu belirterek, "Gün boyunca başka besin alınmadığı için vücut enerji kaynağı olarak depo besinleri kullanır. Bu nedenle sahurda sadece su içip yatılmamalıdır" dedi.

        Gölbaşı Belediyesi tarafından kadınlara "Ramazan'da Sağlıklı Beslenme" eğitimi verildi. Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimde, Gölbaşı Belediyesi'nin Uzman Diyetisyeni Şeyda Soy, Ramazan ayında uzun süre açlık yaşandığından dolayı beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi.

        "Sahurda sadece su içip yatılmamalıdır"

        Ramazan ayında sahur yapmadan oruç tutmanın son derece zararlı olduğunu ifade eden Diyetisyen Soy, "Gün boyunca başka besin alınmadığı için vücut enerji kaynağı olarak depo besinleri kullanır. Bu nedenle sahurda sadece su içip yatılmamalıdır. Sahurdan sonra uykuya geçileceği için çok fazla mideyi yoran besinler seçilmemelidir. Gün boyu tok kalmamızı sağlayan besinler olmalıdır. Sahurda kızartmalardan, hamur işlerinden, salamura besinlerden, tuzlu zeytin ve peynirlerden uzak durmamız gerekiyor" uyarılarında bulundu.

        Soy, eğitimin sonunda katılımcılara örnek iftar ve sahur menülerini paylaştı.

        (SLCK-BT-Y)

        22.05.2017 10:49:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler