Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beypazarı Belediyesi'nden basın mensuplarına müdahale

        Kaya Güneş

        ANKARA (İHA) - Beypazarı Belediyesi'nin hafta sonu düzenlediği Doğa Festivali'nde, ilçede görev yapan iki basın mensubuna 'Kesin talimat, siz giremezsiniz' denildi.

        Bolu ili Kıbrıscık ilçesine bağlı Karagöl Mesire alanını, Milli Parklar 9.Bölge Müdürlüğü'nden 5 yıllığına kiralayan Beypazarı Belediyesi, tadilat ve peyzaj düzenlemeleri sonrası açılış ve doğa festivali düzenledi.

        İlçede görev yapan iki yerel basın mensubu da, İstanbul'dan tur acentesi ile turistik gezi amaçlı gelen misafirler ile birlikte etkinlik alanının uzağında piknik için bölgeye geldi. Otobüsten misafirlerin inmesinin akabinde zabıta aracı ve güvenlik görevlileri alana sevk edilerek, misafirlerin piknik yapabileceği, ancak kendilerine İhlas Haber Ajansı Muhabiri Kaya Güneş ve Beypazarı Son Dakika haber sitesi sahibi Seyit Çakır'ın isminin verildiği, içeri giremeyecekleri ifade edildi.

        Beypazarı Belediyesi zabıta ekipleri kamuya açık mesire alanı için "Burası artık Beypazarı Belediyesi'ne ait alan, emir büyük yerden, bize verilen talimat böyle tel örgülerin dışında beklemeniz gerekiyor. Şimdi çıkmazsanız yaka paça çıkarılacaksınız, biz de görevimizi yapıyoruz" denildi.

        Beypazarı'na turistik gezi amacıyla İstanbul'dan gelen misafirleri gezdiren basın mensupları "Mesire alanına haber amaçlı değil, piknik için misafir getirdik. Beypazarı'nda olumsuz bazı durumları ve yapılan yanlışları zaman zaman eleştirdiğimiz yazılar dolayısı ile, tamamen şahsi olarak böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu güne kadar Beypazarı'nda basın mensuplarına bu tür bir müdahale ne yapıldı ne duyuldu.Misafirlerimizin olması dolayısıyla da yapılan uyarı sonrası tatsızlık yaşanmasına gerek görmediğimiz için tel örgüyle çevrili alanın dışına çıktık. İstanbul'dan gelen turla ilgili programı daha önce yapmıştık ve mesire alanında arkadaşlarımız biz gelmeden hazırlık yaptılar. Yoksa farklı bir bölgeye de misafirlerimizi alıp gidebilirdik. Kendileri içeride biz dışarıda olunca herkes durumu yadırgadı. Etkinliğe 3 Ankara Milletvekili iştirak etti, bizler haber için de alana gelmiş olabilirdik. Zaten kendileri de böyle düşünmüş olmalı. Halkın haber alma özgürlüğüne kimse engel olamaz. Basını susturmak fikir ve görüşlere engel olmaktır. Sizden farklı düşünüyor diye hangi basın mensubu olursa olsun sesinin kısılmasına karşıyız. Demokrasinin gereği de budur. Basını susturmak, halkı susturmakla eş değerdir. Haber alma ya da farklı düşünme özgürlüğümüzün elimizden alınması, çağdaşlaşan dünyada çağ dışı kalmaktır" dediler.

        (KG-BT-Y)

        22.05.2017 12:09:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler