Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gülveren Mahalle Muhtarı Üstün'den Polatlı Belediyesi'ne tepki

        Hamza Kabasakal

        ANKARA (İHA) - Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Gülveren Mahalle Muhtarı İlhan Üstün, "Biz hizmeti kimden isteyeceğiz? Sivrihisar'dan mı, Eskişehir'den mi, Haymana'dan mı? Biz Polatlı'nın bir mahallesi değil miyiz?" diyerek Polatlı Belediyesi'ne tepki gösterdi.

        Gülveren Mahallesi'ne hizmet gelmediğini ve bir sorun olduğu zaman çalacak bir kapı bulamadığını ifade eden Muhtar İlhan Üstün, Polatlı Belediyesini hedef alan açıklamalarda bulundu. Polatlı Belediyesinin merkez mahallelerinde yaptığı park çalışmalarını kast eden Muhtar Üstün "Merkez mahallelerde bulunan 30-40 parkı yıkıp yıkıp yeniden yapacaklarına park olmayan mahallelere park yapsınlar. Göz önünde olan parkları ikide bir yıkıp yeniden yapıyorlar, Gülveren Mahallesi'ne gelip baksınlar vatandaşın oturup ailesiyle vakit geçireceği bir tane doğru düzgün park varsa göstersinler. Bizim mahallemiz hizmetin her türlüsünde 4.,5. sırada geliyor." ifadelerini kullandı.

        "Sorunlarımızı iletecek muhattap yok"

        Gülveren Mahallesi'ne üvey evlat muamelesi yapıldığını vurgulayan Muhtar İlhan Üstün yaptığı açıklamada, "Polatlı'nın belki de en sorunlu mahalleleri arasında yer alan Gülveren Mahallesi'nin bu listede yer almasının en temel nedeni sorunlarımızı iletecek kimseyi bulamadığımızdandır. Biz yapılan seçimlerle mahallelinin oyları ile temsil yetkisi verilmiş kişileriz ama vatandaşın bizden beklentilerini yerine getirmekte çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Vatandaşın ayağına hizmet getirmek için çıktığımız yolda hiçbir sorunumuz doğru düzgün halledilmiyor. Asfalttan çevre temizliğine, kirli derenin ıslah sorunundan sosyal vakit geçirmek için yaşanılan park sorununa kadar birçok alanda yaşadığımız sorunları mahalle sakinleri olarak biliyoruz bir de Allah biliyor" diye konuştu.

        "Hizmeti kimden isteyeceğim?

        Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın seçim vaatleri sırasında vatandaşa verdiği sözü yerine getirmediğini vurgulayan İlhan Üstün, "Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya seçim çalışmaları sırasında bizlere gelip başkan olduğum taktirde her zaman kapım sizlere açık demişti. Evet, ne zaman belediyeye gitsem kapı sonuna kadar açık ama ortada Belediye Başkanı yok. Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'yı geçtim başkan yardımcılarına, ilgili daire amirlerine, kimseye ulaşamıyorum. Kimseye sorunlarımızı iletemiyoruz. Şimdi söyleyin biz hizmeti kimden isteyeceğiz? Gülveren Mahallesi'ne neden Polatlı'nın üvey evladı muamelesi yapılıyor. Aynı hizada yolun diğer tarafından Fatih Mahallesi gibi mahallelerde evler son derece modern arsalar oldukça değerli iken bizim mahallemizin değeri neden olmuyor? Biz sıkıntımızı Haymana'ya mı Eskişehir'e mi Sivrihisar'a mı nereye söyleyelim?" diyerek tepkisini dile getirdi.

        "Hırsız var yakala getir diyorlar."

        Suriyeli vatandaşların yoğun bir şekilde ikamet ettiği mahalleler arasında yer alan Gülveren Mahallesi'nde yaşanılan sosyal sorunların iletilmesi noktasında da muhatap sorunu yaşadığını öne süren Üstün, "Bir diğer meselemiz Suriyelilerin yaşattıkları huzursuzluk konusu. Bunun için müracaat etmediğim kurum kalmadı. O diyor biz bir şey yapamıyoruz diğeri diyor biz bir şey yapamıyoruz. Hırsızlık, usulsüz ahlak dışı şeyler her türlü kötülük mahallemizde mevcut ama kimse bir şey yapamıyor" dedi.

        (HAM-BT-Y)

        22.05.2017 14:03:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler