Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmirli balıkçılardan Başkan Soyer'e teşekkür

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği yönetimi, Sığacık Körfezi'ne kurulması planlanan balık çiftliklerine karşı büyük bir mücadele veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti.

        İzmir Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı ve yönetim kurulu, temiz deniz ve canlıları nedeniyle verdiği mücadelesi nedeniyle Başkan Soyer'i ziyaret ederek teşekkür etti. Yapıcı, 1750 tekneyle birlikte yanınızdayız diyerek; balık çiftliklerinin denizi ve sahilleri kirlettiği, suyun ekolojik dengesini bozduğunu, dipte biriken pislikler nedeniyle yosunların yok olduğunu ve balıkların yaşamlarını sürdüremediğini söyledi.

        Turizm ve balık çiftliği bir arada olmaz

        Başkan Soyer, balıkçılara destekleri nedeniyle teşekkür ederk, şunları söyledi; "Biz balık çiftliklerinin yerinin yanlış olduğunu ısrarla söylüyoruz. Uzman ve bilirkişi raporları da aynı şeyi söylüyor. İzmir, turizmi seçmiş bir şehirdir. Seferihisar'ın geleceği de tarım ve turizmdedir. Turizm ve balık çiftliği bir arada olmaz. Eğer mavi bayraklı marinanız varsa eğer mavi bayraklı plajlarınız artıyorsa eğer yeni turizm yatırımları alıyorsanız bütün bunların olduğu yerde balık çiftliği kurmamanız gerekiyor. Bunun çok basit bir örneği var. Hong Kong'ta göz alabildiğine balık çiftliği vardır, denizde ama bir tane yelkenli, bot, tekne göremezsiniz. Çünkü orada bir tercih yapmışlar. Balık çiftliği üzerine tercihlerini olgunlaştırmışlar. Aynı şekilde örneğin Portofino'da da bir tane balık çiftliği göremezsiniz. Yüzlerce binlerce tekne, motor, bot, yat hepsini bir arada görürsünüz. Bu ikisi bir arada olmaz. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

        (ÖA)

        23.05.2017 11:28:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler