Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisine hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları yıl sonu sergisiyle Aliağalıların beğenisine sunacak.

        Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kurs gören kursiyerleri sergi heyecanı sardı. Kursiyerler bir yıl boyunca yaptıkları el sanatları, perdelik kumaşlar, çini ahşap boyama gibi çalışmaları görücüye çıkartacak. Sergi, 25 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenecek törenle ziyarete açılacak. Yoğun ilgi görmesi beklenen sergi 25-27 Mayıs tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

        'Şu çılgın Türkler' Aliağa'da sahnelenecek

        Kursiyerler yıl sonu etkinlikleri kapsamında 'Şu Çılgın Türkler' adlı tiyatro oyunu ile Aliağalıların karşısına çıkacak. Ünlü yazar Turgut Özakman'ın çok satan kitabından uyarlanan oyunun yönetmenliğini Metin Güler yapacak. Türk milletinin kahramanlıklarının ve kurtuluş mücadelesinin anlatılacağı oyun, 26 Mayıs Cuma günü saat 19.00'da seyircisiyle buluşacak. Ege Üniversitesi'nin katkılarıyla Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda sahnelenecek oyun, tiyatro severler tarafından ücretsiz izlenebilecek.

        8 bin 449 kişiye kurs

        Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğü tarafından 1 Eylül 2016-22 Mayıs 2017 dönemi içerisinde açılan 608 kursta 8 bin 449 kişi kurs aldı. Kursiyerlerin 4 bin 488'i erkek, 3 bin 961'inin kadın olduğu öğrenilirken 5 bin 459 kişi de sertifika heyecanı yaşadı. 210 genel kurs, 102 okuma yazma, 296 mesleki ve teknik kurs açıldı. Okul hayat olsun projesi kapsamında 97 kurs açan merkez müdürlüğü, İş-Kur işbirliğinde aşçılık, çocuk bakım elemanı konularında da 4 meslek edindirme kursu açtı.

        (CA)

        23.05.2017 15:10:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler