Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilim Oyun Şenliği ile eğlenceye doydular

        (Fotoğraflı)

        Zeynep Babacan

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesine bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin iş birliği ile düzenlenen "Bilim ve Oyun Şenliği" büyük ilgi gördü.

        Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nde yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşen "Bilim ve Oyun Şenliği", çocuklara bilimsel buluşlarını sergileme imkanı sunarken aynı zamanda unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları da tanıttı.

        Oyun parkurunda seksek, ip atlama, çuval yarışı gibi geleneksel sokak oyunlarını oynayan çocuklar eğlenceli ve renkli görüntüler sergilediler. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi birçok kurumun katkı sağladığı etkinlikte, çocuklar ayrıca uygulamalı bilimsel çalışmalar yapma imkanı yakaladı. 3D yazıcıdan üç boyutlu ürünün nasıl alındığını gören çocuklar, kendi yaşlarına göre olan kitapları inceleme fırsatı da buldular.

        Okullar, projelerini sergilerken, düzenlenen kermeste ürün satışı ile okullarına destek oldular. Katkı sunan firmaların dağıttığı makarna ve dondurmalarını da afiyetle yiyen çocuklar uçurtma yaparak gönüllerince eğlendiler.

        (ZEY-BT-Y)

        24.05.2017 11:22:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler