Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp'te Ramazan bir başka yaşanacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da Ramazanların en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Eyüp'te bu yıl da birbirinden güzel etkinlikler tüm ziyaretçileri bekliyor. Eyüp'te Ramazan ayı boyunca mahalle iftarları ve özel sahur programları başta olmak üzere çeşitli etkinlikler yer alacak.

        Eyüp Belediyesi'ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından, iftar sofralarına, ramazan sohbetlerinden, sema gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik tüm Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerle buluşacak.

        Ramazan programları, başta Eyüp Meydanı olmak üzere, Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi, Zalmahmutpaşa Eyüp Kitabiyat Merkezi, Sertarikzade Kültür Sanat Mekezi, Hasan Nail Canat Sanat Akademisi, Kemerburgaz Mahallesi, Osmanlı Parkı ve Eser/Şeker Hayat Rehabilitasyon Birimi'nde yapılacak.

        Ramazan ve çocuk

        Eyüp'ün dört bir tarafında Ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek. Anadolu'da çocuklara bu ibadeti sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan Tekne Orucu, Eyüp'te de uygulanacak, çocuklar için "Tekne İftarları" düzenlenecek.

        Eyüp Sultan Meydan'da çocuklar gönüllerince eğlenecek

        Eyüp Sultan Meydan'da geleneksel orta oyunumuzun renklerinden biri olan meddah gösterimi yapılacak. Hacivat Karagöz gösterisi ve Masalcı Dede, çocuklarla birlikte buluşacak. Çocuk ikramı saati adı altında, çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker, Osmanlı Macunu, Osmanlı Şerbeti ve balon dağıtılacak.

        15 Temmuz şehitleri anılacak

        Eyüp Belediyesi, sıcak yaz günlerinde Ramazan için her türlü önlemi aldı. Eyüp Sultan Camii'nin önünde özel olarak kurulacak revakların altına, özel havalandırma sistemi kurulacak. Eyüp Sultan'ı ziyaret edenler, iftar öncesi gündüz buraya gelerek revakların altında serin bir ortamda ibadetlerini Eyüp'te yapma şansı bulacak.

        15 Temmuz'da şehit olanlar ve diğer tüm şehitler Ramazan'da da unutulmadı. Kadir Gecesi günü Eyüp Sultan Meydanı'nda hatim duası yapılacak.

        Evlere iftar yemeği

        Eyüp Belediyesi, muhtaca iftar sofrası gönderiyor. İftar sofrası hazırlayamayan vatandaşlara, Alo iftar sayesinde her akşam 4 çeşit sıcak yemek evlerine kadar ulaştırılacak.

        Mahalle iftarları yapılacak

        Eyüp Belediyesi Ramazan süresince açık hava mahalle iftarları düzenleyecek. İftar sofralarıyla mahalle kültürü yaşatılacak. Kurulan sofralar samimiyeti, kardeşliği ve komşuluğu eski Ramazanlar gibi yaşatacak. Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde iftar sonrası musiki saatleri düzenlenecek. Ney, klasik kemençe ve kabak kemani gibi enstrümanlarla dinletiler yapılacak.

        Gençlerle iftar

        Gençlere yönelik her gün El Sanatları Atölyelerinde, ahşap kesme, cam üfleme, çömlek, tezhip, minyatür, ebru ve kaligrafi çalışmaları yapılacak.

        Bu yıl da gençler için akademik kariyeri olan özel şahsiyetler etrafında Ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri düzenlenecek. Gençler için Hasan Kaçan'ın konuk olacağı Ramazan sohbetleri yapılacak.

        Engelli vatandaşlar için ise engelli iftarları yapılacak. Ramazan'ın manevi havasına uygun tasavvuf müziği konserleri, şiir programları düzenlenecek.

        (HB-HA-Y)

        24.05.2017 11:47:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler