Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Başarılı Kadınlar Atölyesi" ilk mezunlarını verdi

        (Fotoğraflı)

        Zeynep Babacan

        ANKARA (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile Geleneksel El Sanatları Vakfı iş birliğinde 'Başarılı Kadınlar Atölyesi-Hayata Destek Projesi' hayata geçti. Yenimahalle Belediyesinin de katkı sağladığı proje ile kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılması hedefleniyor.

        Kadının toplumsal yaşama aktif ve üretken bir şekilde katılmasına katkı sağlamak amacıyla 'Başarılı Kadınlar Atölyesi-Hayata Destek Projesi'ne katkı veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin Tepe Kule Kurs Merkezi'nde temel sanat, iletişim becerileri, malzeme bilgisi, girişimcilik, pazarlama teknikleri ve mikro kredi eğitimi alan şiddet mağduru kadınların sergisine ve sertifika törenine katıldı.

        "Yerel yönetimler olarak konunun hassasiyetinin farkındayız"

        Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda serginin açılış kurdelesini kesen Yaşar, projeye destek vermekten onur duyduklarını ifade etti.

        Yaşar, "Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde kadınlara yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten kurum ve kuruluşlara destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. YENİMEK kurs merkezlerimizde binlerce kadınımızı bilinçlendirecek, ufuklarını açacak eğitim seminerleri ve kurslar veriyoruz. Diğer yandan Kadın Sığınma Evimiz şiddet mağduru kadınlarımızın hayata tutunmasını sağlıyor. Yerel yönetimler olarak konunun hassasiyetinin farkında ve her zaman kadınlarımızın yanındayız. Bugün de burada kadınlarımız meslek sahibi oldu. Hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

        "Kendi hayatlarına ve ekonomik hayata katkı sağlayacaklar"

        Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyde Akbay ise "Bugün 30 kadın arkadaşımıza sertifikalarını takdim ettik. Buradaki kadınlarımızın bir kısmına iş bulma garantisi de veriyoruz. Bazı kadınlarımız da kendileri atölyelerini açıp işlerini devam ettirecekler, para kazanacaklar. Kadınlarımız ayakları yere basınca, bir kazançları olduğu takdirde kendilerini daha güvende hissedecekler. Bu sayede çalışarak ya da kendi işlerini kurarak hem kendi hayatlarına hem de ekonomik hayata katkı sağlayacaklar. Kadın mutlu olursa aile mutlu olur, toplum mutlu olur" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. İlk olarak heyecanla sertifikalarını almayı bekleyen kadınlara belgelerini veren Yaşar, daha sonra sergiyi gezerek, şiddet mağduru kadınları el emeği göz nuru ürünlerini inceledi.

        (ZEY-BT-Y)

        24.05.2017 12:30:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler