Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir esnafına ücretsiz yazar kasa kampanyası

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren eski tip yazar kasa ve pos makinelerinin hurdaya ayrılması sebebiyle, TESKOMB ve Halkbank işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında esnafa yeni yeni nesil yazar kasaların ücretsiz dağıtılmasına ilişkin İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliğine başvuru süreci başladı.

        3100 Sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun'un, 69 ve 70 no'lu genel tebliği kapsamında 2014 yılı cirosu 150 bin TL'den az olan mükellefler için zorunlu olması sebebiyle, 16. Bölge (İzmir) Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nde, Birliğe bağlı 49 kooperatifin başkan ve personellerinin katılımı ile bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Genel başkan Vekili ve 16. Bölge Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, TESKOMB'dan Uğur Yıldırım, İnfoteks Teknoloji Genel Müdür Mustafa Yavuz ve kurumsal marka direktörü Kübra Toros, Vera Delta Genel Müdürü Abdullah Sancak ve çok sayıda esnaf temsilcisi katıldı.

        Birlik Koordinatörü Sebahattin İspir'in yönettiği yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantı ile birlikte Birliğe bağlı kooperatiflerinde ücretsiz yazar kasa için başvuruların alınması süreci başlamış oldu. TESKOMB ve Halkbank kampanyasıyla esnafın cihaz ücreti ödemeden yazar kasa sahibi olması hakkında bilgi veren TESKOMB Genel Başkan Vekili ve 16. Bölge Birliği Başkanı Salahaddin Hünü "Piyasa değeri 1300 TL ile 1850 TL arasında olan yeni nesil yazar kasaların ücret yükünü TESKOMB ortaklarının sırtından kaldırmak için Halkbank ile başlattığımız ücretsiz yeni nesil yazar kasaların dağıtımına ilişkin başvurular bugün itibariyle kooperatiflerimiz üzerinden alınmaya başlayacaktır" dedi. Sektör ayırt etmeksizin tüm ortakların başvurularını en kısa zamanda işleme alarak ücretsiz yazar kasalarına kavuşmalarını ve kanuni zorunluluklarını cihaz ücreti ödemeden yerine getirmelerini sağlayacaklarını ifade eden Başkan Hünü, "Yaklaşık 2 milyon esnafı ilgilendiren kanuni zorunluluğun, böylesi bir destek ile esnafa ulaştırılması sayesinde son gün olan 01 Ocak 2018 son gün beklenmeden sahip olmak için 3400 TL ile 5400 TL arasında değişen aylık kredi kartlı işlem sözü vermek yetiyor" dedi.

        Ücretsiz yeni nesil yazar kasanın yanı sıra, küçük esnafın yeni nesil yazar kasalar üzerinden satış ve stok raporu alabilmeleri için 1700 TL değerindeki muhasebe programı ve 48 ay boyunca yaklaşık 600 TL değerindeki GSM hat bedelinin de ücretsiz geldiğine dikkat çeken Hünü, son teknoloji yeni nesil yazar kasalarla birlikte esnafın büyük bir kolaylığa erişeceğini söyledi.

        Bu arada, yeni nesil yazar kasa için başvuru yapacak esnafın bağlı olduğu veya en yakın Kredi ve Kefalet Kooperatifine başvuru yapabileceği, ayrıca www.teskomb.org.tr adresinden detaylı bilgi alınabileceği duyuruldu.

        (ÖA)

        25.05.2017 11:00:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler