Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Foça'da, balıkçılık ve sorunları masaya yatırıldı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Foça ilçesinde, Phokaia Lions Kulübü, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi işbirliği ve Foça Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, bilimsel sunumlar yapıldı ve Foça balıkçılığının sorunlarının ele alındığı panel gerçekleştirildi.

        Bilimsel çalışmaların Foça'ya, bölgemize ve ülkemize faydalar getireceğine inandığını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "2008 yılında yapılan resmi değerlendirmede, Ege Denizi'nden çıkan balığın yüzde 40'ının Foça limanından çıktığı tespit edilmiştir. Balıkçılarımız, askeri ve özel çevre koruma bölgeleri dolayısıyla konulan av yasakları, sanayi bölgesi baskısı ve amatör balıkçılığın yaygınlaşması sebebiyle büyük zorluklar yaşamaktadır. İlgili kurum ve kuruluşlarca yapılacak düzenlemelerle, amatör balıkçılığın sınırlı alanlarda yapılması sağlanmalıdır. Foça'nın balığını, Foça'nın balıkçısı tutmalıdır. Emektar balıkçının çıkarları gözetilmelidir. Kuraldışı avcılık denetim altında olmalıdır. Otantik yapının, geleneksel yöntemlerin dışına çıkılmamalıdır. 5000 yıllık denizcilik kenti Foça'yı, Balıkçılıkta da marka yapmak isteğindeyiz. Kooperatifleri destekleyeceğiz" dedi.

        Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde yapılan çalıştaya; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Temsilcisi Mehmet Gündoğdu, Phokaia Lions Kulübü Başkanı Şahika Önal, Lions 118-R Federasyonu Başkanı Hayri Tuna Yükselen, 2016-2017 çalışma dönemi Phokaia Lions Kulübü Su Ürünleri Kooperatifi ile İlişkileri Düzenleme Komitesi Başkanı Güngör Sarıkaya, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Halil Şen, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretim üyeleri ve Foçalı Balıkçılar katıldı.

        Prof. Dr. Adnan Tokaç başkanlığında gerçekleşen 1. sabah oturumunda; Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu 'Sürdürülebilir Balıkçılık', Prof. Dr. Celalettin Aydın 'Büyük Ölçekli Balıkçılık (Trol-Gırgır)', Prof. Dr. Ali Kara 'Küçük Ölçekli Balıkçılık' ve Prof. Dr. H. Tuncay Kınacıgil başkanlığında gerçekleşen 2. sabah oturumunda Doç. Dr. Ali Ulaş 'Yapay Resif Uygulamaları' Doç. Dr. İlker Aydın 'Yayılımcı Türler ve Balıkçılığa Etkisi' ve Ege Üniversitesi mezunu Biyolog Esra Kartal 'Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi' hakkındaki bilimsel bilgileri ve deneyimlerini aktardı.

        Öğle sonrası oturumunda ise 'Sürdürülebilir Foça Balıkçılığı' konulu panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Adnan Tokaç moderatörlüğünde gerçekleşen panele; Mehmet Gündoğdu 'T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Ankara', Ramazan Özkaya 'Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Ceyhan Çetin 'Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı', Prof. Dr. H. Tuncay Kınacıgil 'Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi' ve Prof. Dr. Zafer Tosunoğlu 'Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi' konuşmacı olarak katıldı.

        (ÖA)

        25.05.2017 12:04:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler