Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarsus Belediyesi güneş enerjisinden elektrik üretecek

        - Başkan Can: "Proje bittiğinde 3 milyon liralık elektrik üretiyor olacağız"

        (Fotoğraflı)

        Ersoy Yalçın

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi güneş enerjisinden elektrik üretim projelerinin birinci etap başlangıcını Yeni Mahalle Pazar yerinde yaptı.

        Yeni Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, elektrik harcamalarının yıllık 1 milyon lira olduğunu belirterek, "Tarsus Belediyesi olarak 3.5 megawattlık lisansımızı aldık. Birinci etap ihalemizi gerçekleştirdik. Yeni Mahalle ve Kırklarsırtı pazar yerleri çatılarına güneş enerjileri çatıları yerleştirerek 1.2 megawatt elektrik üreteceğiz. Bu birinci etap olacaktır. İkinci etap ihalemizi gerçekleştirdik. Buda Bağlar pazar yeri çatılarına, aynı zamanda arıtma tesisimizin orada bulunan canlı hayvan pazar yeri çatılarına ikinci ihalemizi gerçekleştirdik. Üçüncü ihalemizde inşallah Şehitishak Mahallesi Turkuaz pazar yeri çatılarına olacaktır. Böylece Tarsus Belediyesi 3.5 megawattlık elektrik üretecektir. Kısacası Tarsus Belediyesinin elektrik sarfiyatı 1 milyon liradır. İnşallah bu güneş panelleri devreye girdiğinde 3 milyon lira para kazanacağız" dedi.

        Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise enerjinin bir ülkenin kalkınmasında en gerçek, en reel bir olgu olduğunu ifade ederek, "Mevcut enerji kaynaklarının bir sonu var. Hem çevre yönünde zararlı hem de çok maliyetli. En önemli unsurlardan biri de şüphesiz rekabet edebilmenizi zorlaştırıyor. Maliyetlerin düşürülmesi size rekabet gücü verecektir. İşte güneş enerjisinden faydalanmamız bize bir çok açıdan fayda sağlayacak ve rekabet gücü verecektir. Proje Tarsusumuza hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

        Yapılan duaların ve proje başlama töreninin ardından Başkan Can mahalle çocuklarına hediyeler dağıttı.

        (ERY-Y)

        26.05.2017 10:33:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler