Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muratpaşa'da Eko Okullar Çevre Şenliği

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) koordinasyonunda devam eden 'Eko Okullar' projesi kapsamında düzenlenen çevre şenliğine katıldı.

        TURÇEV koordinasyonunda okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko Okullar Projesi kapsamında 6'ncı Çevre Şenliği Muratpaşa Belediyesi işbirliğiyle Engelsiz Kafe Spor ve Yaşam Alanı'nda gerçekleşti.

        41 okul yer aldı

        Proje kapsamında yeşil bayrak sahibi 41 okulun öğrencileriyle birlikte katıldığı etkinlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, başkan yardımcıları Hasan Kaçmaz, Murat Şimşek, TURÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy minik çevrecileri yalnız bırakmadı. Şenlik, çocuklarının hep bir ağızdan "Çevre dostu arkadaşlarımızca ve çevremizi koruyan herkese çok teşekkür ederiz" sözleriyle başladı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden şenlikte, minik çevreciler 'Andımız'ı okudu.

        Egoist insandan Ekoist insana

        Okullarını gösterileriyle renklenen şenlikte Başkan Uysal, "Ego insandan eko insana geçmeye çalışıyoruz" dedi. Muratpaşa Belediyesi'nin özellikle çevre alanında yaptığı çalışmalarda doğayı bütün kaynaklarıyla gelecek kuşaklara hiçbir şey bırakmayacak şekilde kullanan egoist insandan ekoist insana geçişi sağlayacak bir bakış açısının bulunduğunu aktaran Başkan Uysal, bu çalışmalardan birini de Çevreci Komşu Kart projesi olduğunu söyledi.

        Spor ve sanat

        Başkan Uysal, "İnsanda çevre bilincinin oluşumu doğal varlığı bedenini ve beynini tanımasıyla başlıyor. Eğer çocuklarımız kendi bedenlerini, beyinlerini yeterince tanır ve saygı duyarlarsa ağaca da doğanın bahşettiği her şeye saygı duyacaktır. Doğal, kendi kendine bir çevre bilinci de oluşmuş olur. İnsanın kendi bedenini tanımasının temel yolu spordur. Beynini ve ruhunu tanıması da sanattan geçer. Bu nedenle çevre çalışmalarının ayrılmaz parçası spor ve sanat aktiviteleri olmalıdır."

        (SÇ-SÇ-Y)

        26.05.2017 11:45:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler