Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artuklu'da renkli mezuniyet

        (Fotoğraflı)

        Beril Solmuşgül

        MARDİN (İHA) - Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlenen yılsonu mezuniyet ve kep töreni renkli görüntülere sahne oldu.

        Mardin Artuklu Üniversitesinde yılsonu mezuniyet ve kep töreni düzenlendi. Edebiyat, İslami İlimler, Mühendislik ve Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler ve Fen Fakülteleri ile meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler için düzenlenen tören, kampüs bahçesinde yapıldı. Törene, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, öğrenciler ve çeşitli kentlerden gelen velileri katıldı.

        Törende, 1500 öğrenci ile mezuniyet heyecanını paylaşan Vali Yaman, mezun olan öğrencilerin büyüyen, gelişen ve hedefleri büyük olan bir Türkiye'nin gençleri olduğunu kaydederek, hayat boyu başarılı olmalarını diledi. Yaman, "Üniversitemiz sizleri hayata en güzel şekilde hazırladı. Büyük düşünmeye ve hedeflerinizin büyük olmasına alışkınsınız. Hiçbir zaman yılmayın. Çok çalışın, adaletten ve dürüstlükten ayrılmayın, hep birlikte tek gayemiz milletimiz olsun" dedi.

        Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise, öğrencilerin artık meslektaşları olduklarını belirterek, "Üniversitemiz kısa sürede büyük başarılara imza attı. Mardin Artuklu Üniversitesinin son yıllarda aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle adından sık sık söz ettiriyor. İlim insanı güzelliğe, doğruluğa, fazilete götürmelidir. Bugün sahip olmaya hak kazandığınız diplomayı insanlığa yarar sağlayacak biçimde kullanmalısınız. Biz, sizleri bugünün donanımlı meslek elçileri, yarının ise bir akademisyeni, meslektaşımız, etkin bir ülke yöneticisi veya önemli bir sektör temsilcisi olarak görüyoruz. Hangi alandan mezun olmuş olursanız olun iyi bir donanıma sahip olduğunuzu biliyorum. Mardin Artuklu Üniversitesinin mezunlarını bütün Türkiye'ye gösterin" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketler verildi. Ardından konfetiler eşliğinde keplerini havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevincini yaşadı.

        (BS-MP-Y)

        26.05.2017 11:47:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler