Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir bilgi işlemde de örnek

        (Fotoğraflı)

        Süleyman Aydın

        BURSA (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı birimleri, Bursa'da uygulanan elektronik haberleşme sistemleri ve e-imza uygulamaları hakkında bilgi almak için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teknik gezi düzenledi.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Pakize Kadıoğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Coroz, Yazı İşleri Şube Müdürü Mustafa Tanrıseven ve Haberleşme Şube Müdürlüğü personelinden oluşan heyeti ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ağırladı. Çakmaklı, e-imzaya geçiş süreci hakkında konuk ekibe bilgiler verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Alioğlu, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürü Ahmet Hüsamettin Ede, Bilgi İşlem Şube Müdürü Yücel Akkul, Yazı İşleri ve Kararlar Şube Müdürü Emine Nadir, Yazı İşleri ve Kararlar Şube Müdürlüğü personeli ile Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

        Ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, 2006 yılından beri geçiş hakkı uygulamalarının içinde olduklarını, 6360 sayılı kanunun yürürlük tarihinden itibaren de Büyükşehir sınırları içinde elektronik ve haberleşme istasyonlarına yer seçim belgesi verilmesi süreçlerinin koordinasyonu ve sekretaryasını yürüttüklerini belirtti. Yer seçim izni verilmeden önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan güvenlik sertifikası alınmış olması, yaya ve trafiğe etkisi gibi bir çok kriterin incelendiğini dile getiren Alioğlu, "İzin süreçlerini yürütmekle birlikte, gerek vatandaşlardan, gerekse diğer kurum ve kuruluşlardan gelen şikayetler için de incelemeler yapıyoruz. Hatta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan elektro manyetik alan ölçüm yetkisi alarak şikayete konu olan yerlerde ücretsiz olarak elektro manyetik alan ölçümü yaparak şikayet sahiplerine bilgi veriyoruz" dedi.

        Bursa'da 2016 yılından beri de resmi yazışma süreçlerinde e-imzanın kullanıldığını bu sayede yıllık ortalama 200 bin üzerindeki yazışmada kağıt çıktı alınmayarak ciddi bir tasarruf sağlandığını hatırlatan Alioğlu, yazılım da Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından yazıldığını vurguladı.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi de Bursa'daki uygulamaların kendileri için örnek teşkil edeceğini kaydetti.

        (MŞ)

        26.05.2017 12:31:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler