Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Büyükşehir, İklim Değişikliğiyle Mücadele Görev Gücü Başkanlığı'na seçildi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2016-2019 Dönem Başkanlığını yürüttüğü UCLG MEWA Çevre Komitesi tarafından düzenlenen "Görev Gücü Çalıştayı", UCLG-MEWA Çevre Komitesi Eş Başkanı Seferihisar Belediyesinin ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleştirildi.

        Dünyada çevre alanındaki iyi uygulamaların tanınmasında komitenin bu alanda üstlendiği misyonun öneminin vurgulandığı çalıştaya, komitenin Türkiye dışından üyeleri, Dura Belediye Başkanı Mohammad Sameer Namoura ve Tebriz Belediye Başkanı Bagher Khoshnavaz da katıldı. Çalıştayda yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen çevre dostu iyi uygulamalar sunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Gaziantep İklim Değişikliği Eylem Planı sunumu gerçekleştirildi. Çalıştayda ortak istişareler sonunda belirlenen Görev Gücü Başkanlıklarından "İklim Değişikliği ile Mücadele Görev Gücü Başkanlığı" Gaziantep Büyükşehir Belediyesine verildi.

        Türkiye'de eylem planını yapan ilk belediye

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Türkiye'de İklim Değişikliği Eylem Planını hazırlayan ilk belediye oldu. Türkiye'nin gelişen ve büyüyen illeri arasında, sanayisi, tarihi ve gastronomisiyle yer alan Gaziantep'in marka şehir olarak bilinirliğini sağlama vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, iklimde meydana gelen değişikliklerin gün geçtikçe daha fazla hissedilmeye başladığı son yıllarda yaşam kaynaklarımızı korumak adına hep birlikte ele ele vererek çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalarına devam ediyor.

        Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren daire başkanlığı, 2016 yılında İklim Değişikliği Eylem Planını güncelleyerek Türkiye'de bu konuda yerel yönetimlere rol model olma özelliğiyle ön plana çıktı.

        (SD-Y)

        26.05.2017 12:48:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler