Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp Belediyesi kursiyerlerinden "Miras" sergisi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Eğitimleri Yıl Sonu Resim Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Aydın son üç yıldır kültür sanat eğitimlerine daha fazla ağırlık verdiklerini belirterek, "Bu sayede çok daha güzel ve nitelikli eserler ortaya çıkıyor" dedi.

        Tüm Eyüplülere miras olacak, birbirinden nadide eserlerin yer aldığı "Miras" isimli sergi, Eyüp Belediyesi fuaye alanında açıldı. Açılışı Başkan Remzi Aydın tarafından yapılan sergide, Eyüp Belediyesi Kültür Merkezleri'nde 2016 - 2017 eğitim sezonunda gerçekleştirilen eğitimlere devam eden kursiyerlerin eserleri bulunuyor.

        190 kursiyerin; Ebru, Hat, Minyatür, Çini, Kaligrafi, Resim ve Bilimsel Bitki Çizimi dallarında 198 eserinin bulunduğu serginin açılışında konuşan Başkan Aydın, "Bir yıl boyunca Eyüp Belediyesi'nin Kültür Sanat eğitimlerine devam etmiş arkadaşlarımızın eserlerini sergiliyoruz. Ben öncelikle sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel eserlerin olduğunu görüyorum. Eyüp Belediyesi'nin özellikle son üç yıldır ortaya koyduğu vizyon çerçeveside bunlar gerçekleşiyor. Kültür Sanat eğitimlerimize, önceye nazaran daha fazla ağırlık veriyoruz. Dolayısıyla çok daha güzel ve nitelikli eserler ortaya çıkıyor. İnşallah bu trend devam edecek ve umuyorum arkadaşlarımızın arasından çok önemli sanatçılar yetişecek. Bireysel ve toplumsal anlamda sosyal faydayı hedefleyen, sanat yönü ağırlıklı eserler ortaya çıkacak. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

        Başkan Aydın ayrıca bu eserlerin daha çok sanatsevere ulaşabilmesini sağlamak için serginin farklı yerlerde de açılması gerektiğini belirtti.

        Konuşmasının ardından Başkan Remzi Aydın sergiyi dolaşarak, birbirinden güzel ve nadide eserlerle ilgili bilgi aldı. Kursiyerlerle de konuşan Başkan Aydın her birini ayrı ayrı tebrik etti.

        Sergi Ramazan ayı boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

        (HB-ÖK-Y)

        26.05.2017 14:21:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler