Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gömeç Çarşı Camisi ibadete açıldı

        (Fotoğraflı)

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Gömeç ilçesinde 2015 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan tarihi Çarşı Camisi ibadete açıldı.

        Ramazan ayına yetiştirilmesinden dolayı memnuniyetini belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, beraberinde Gömeç Kaymakam Vekili Namık Kemal Nazlı ve Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan ve diğer yetkilileri ile birlikte restorasyon sonrası ilk Cuma namazını burada kıldılar.

        27 11. 2105 tarihinde restore edilmesine başlanan tarihi caminin ilçe halkı bakımsızlığından şikayetçiydi. Aydınlıoğlu'nun girişimleri, Vakıflar Balıkesir Bölge Müdürlüğü ilgisi ile ihale aşaması sonrası tarihi caminin restore edilmesine başlandı.

        Caminin iç, çevre düzenlemesi dahil, elektrik ve mekanik aksamları, şadırvan ve tuvaletlerinin tamamen yenilendiğini belirten Aydınlıoğlu, "Halkkımız her şeyin en iyisine layık. Caminin Gömeç'e yakışır haline gelmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür ederim "dedi.

        Aydınlıoğlu'ndan vatandaşlar, ayrıca bu Ramazan ayına yetiştirileceği açıklanan Edremit Pırasa Cami'ninde yılan hikayesine dönen tadilatının bir an önce bitirilmesini istediler.

        (BT)

        26.05.2017 15:17:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler