Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş bilen eller, güvenli yürekler

        - İlkokul öğrencilerine 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitimi veriliyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Tekkeköy Atatürk İlkokulu tarafından yapılan "İş bilen eller, güvenli yürekler" projesiyle öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor.

        Proje hakkında bilgi veren Tekkeköy Atatürk İlkokulu Müdürü Metin Yılmaz, "İş güvenliği konusu ülkemizin en temel sorunlarından biridir. Cesaretini tedbirsizlikle sınayan bizler iş güvenliği konusunda yeterli düzeyde değiliz. Son yıllarda medya organlarında sıklıkla gördüğümüz iş kazaları bunların birer sonucu değil mi? Okulumuz tarafından yürütülen 'İş Bilen Eller Güvenli Yürekler' projesiyle bireylere en küçük yaştan itibaren iş sağlığı ve güvenliğini öğretmek üzerine kurgulanan projemizin ana noktasını, erken yaşta çocuklarımıza bu eğitimleri vermek oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalarda erken yaşta iş sağlığı ve güvenliği konusunda çocuklara uygulamalı eğitim vermenin daha kalıcı öğrenmeler sağladığı ve yetişkinlik döneminde iş kazalarını azalttığı yönünde bulgular bulunmaktadır. Ülke genelinde yapmış olduğumuz araştırmalarda ilkokul 7-8 yaş grubunda iş sağlığı ve güvenliği konulu faaliyetler yapılmadığını görüyoruz. Bu nedenle projemizin özgün olduğunu düşünmekteyiz. Son yıllarda ülkemizde hızla önemi artan iş güvenliği konusunda okulumuzun tüm personeline eğitimler verilmiştir. Bu eğitimler sırasında uyguladığımız 'eğitim öncesi ön test ve son test' bulgularından çocuklarda bu eğitimin erken yaşta verilmesinin daha etkili olacağı yönünde sonuçlara ulaşılmıştır. Ayrıca ilkokullar kazaların küçükte olsa sıklıkla yaşandığı kurumlardan başında gelmektedir. Bu nedenle çocuklara verilecek olan uygulamalı iş güvenliği eğitimlerinin ve okul içi faaliyetlerin çocuklarda farkındalık kazandıracağı ve öğrenci kazalarını en aza indirebileceğinden yola çıkarak bu yönde bir proje hazırlama ihtiyacı duyulmuştur. Projemiz hedefi (şimdilik), okulumuzda eğitim gören 29 kişilik 2. sınıf(A sınıfı) öğrencileridir. Bu sınıf pilot uygulama olarak seçilmiştir. Projeden elde dilen verilere göre diğer sınıflara yaygınlaştırılması planlanmıştır" dedi.

        (KA-SLH-Y)

        26.05.2017 15:59:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler