Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORMEK görücüye çıktı

        - Ordu Büyükşehir Belediyesinin bünyesindeki Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (ORMEK) yılsonu karma sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) tarafından Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere ait çalışmaların yer aldığı 'Yıl Sonu Karma Sergisi'nin açılışı yapıldı.

        Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen sergi büyük ilgi gördü. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Belediye binaları, artık soğuk yapılar olmaktan kurtuldu. Belediyeciliğin sadece altyapı ve buna benzer çalışmalardan ibaret olmadığını artık herkes çok iyi biliyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle sıcak ortamlar oluşturuyoruz" dedi

        Yılmaz, sergide yaptığı konuşmada, sergide ürünü sergilenen kursiyerlerin satış yapma ve ekonomik gelir elde imkanı da bulabildiğini belirtti. Yılmaz, "Bu kadar başarılı olmasını tahmin etmediğim ORMEK kurslarımızda hızlı bir ivme yakaladık. Köken itibarıyla bir belediye hizmeti olan ve sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarımıza en iyi eğitim imkanlarını ücretsiz olarak sunmayı ilke edinen Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, ilk olarak İSMEK adıyla 1996 yılında İBB Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde kurulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu projenin mimarıdır" diye konuştu.

        500 farklı branşta ücretsiz kurs açılabiliyor

        ORMEK'in 9 Şubat 2015 tarihinde Altınordu ilçesinde 823 kursiyerle eğitime başladığını hatırlatan Başkan Yılmaz, "2015- 2016 eğitim-öğretim yılında ORMEK'in Fatsa ve Ünye şubeleri de faaliyete geçirilmişti. Üç kurs merkezimizde iki yılda 710 grupta 16 bin 222 kursiyer ücretsiz eğitim aldı. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda kurs merkezlerimizde 500 farklı branşta ücretsiz kurs açılabiliyor. Bu yıl Altınordu, Fatsa ve Ünye ORMEK'te el sanatları, kişisel gelişim, meslek edindirme, dil öğrenimi ve müzik başlıkları altında 117 branşta, 428 gruba, 112 öğretmen tarafından 9 bin 675 kursiyere ücretsiz eğitim veriliyor" dedi.

        "Belediyecilik sadece altyapı çalışmaları değildir"

        Belediye binalarının artık soğuk yapılar olmaktan kurtulduğunu, sosyal ve kültürel faaliyetleri de içerisine alarak sıcak ortamlar oluşturduklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, şöyle konuştu: "Belediyeciliğin sadece altyapı ve benzeri yatırımlardan ibaret olmadığını artık herkes çok iyi biliyor ancak biz, altyapı çalışmalarımıza aynı tempoda devam edeceğiz. Bazı kesimler, sürdürülen çalışmalardan rahatsız ancak bilmeliyiz ki şehri kazmadan bu işler olmuyor. Bu memlekette 32 sene çöp dökülürken alkış tutanlar, bugün asfalt yapıyoruz diye bizleri eleştiriyor. Popülist politika yapmadan kentimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza süratle devam edeceğiz. İlçelerimizin tamamına kültür merkezleri ve kent meydanları inşa ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar programlarımıza bu yıl da 19 ilçemizin tamamı olmak suretiyle devam edeceğiz. 10 Haziran günü İstanbul Florya'da iftar programı organize edeceğiz. Bu vesileyle ORMEK Yıl Sonu Sergimize emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve minnet duygularımı sunuyorum. Sergimiz, 12 Haziran 2017 tarihine kadar açık kalacak."

        Açılış konuşmasının ardından Başkan Enver Yılmaz, davetlilerle birlikte ORMEK kursiyerlerinin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı stantları gezdi. Sergi açılışına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, protokol üyeleri, ORMEK kursiyerleri ve çok sayıda davetli katıldı.

        (MAK-SLH-Y)

        26.05.2017 17:23:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler