Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya'da Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri arttı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

        Gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili her aşamada denetimlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğünü ifade eden Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Ramazan ayında artan gıda tüketimi ile birlikte başta fırınlar, tatlı imalatı yapan işletmeler ve lokantalar olmak üzere diğer işletmelerin de hassasiyetle denetiminin yapılacağını söyledi.

        "Ramazan ayıyla beraber gıda üretim ve tüketiminde artış yaşanıyor"

        Ramazan ayının girmesi ile birlikte gıda üretim ve tüketiminde artış yaşandığını belirten Özen, "Gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması, Bakanlığımızın sorumluluğundadır. İlimizde rutin gıda denetimleri, il bazında hazırlanan aylık denetim programları ile Bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık gıda kontrol programları çerçevesinde yürütülmektedir. Geçtiğimiz yıl Antalya genelinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yaklaşık 36 bin gıda denetimi gerçekleştirdik. Denetimler sonucunda 679 idari para cezası uyguladık. Bu yıl da gıda denetimlerimizi özverili bir biçimde sürdürmekteyiz" dedi.

        Ramazan ayının başlaması ile birlikte rutin denetim programlarına ilave olarak özellikle üretim ve tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimlerin devam edeceğini dile getiren Ramazan Özen, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "Bu kapsamda özellikle pide ve ekmeklerin üretildiği fırın ve unlu mamul üretim yerleri ile tatlı ve pastacılık ürünleri üreten işyerleri ve toplu tüketim yerleri ağırlıklı olarak denetlenecek. Bu denetimlerde işletmelerde görülen eksiklikler tespit edilerek, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılar yapılacak ve gerektiğinde yasal işlemler uygulanacak. Denetimlerimiz bayram öncesinde özellikle şekerli ürün ve tatlı üretimi yapan işletmeler üzerine yoğunlaşacaktır. Amacımız her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak."

        (AA-Y)

        26.05.2017 17:36:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler