Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçe sergisi büyük ilgi gördü

        (Fotoğraflı)

        Murat Uçkaç

        AYDIN (İHA) - Efeler Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen keçe sergisi büyük ilgi gördü. Sergide tamamı 'keçe' den oluşan birbirinden güzel motif ve el becerileri yer aldığı 40 eser sanatseverlerden tam not aldı.

        Açılışını Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ın yaptığı ve Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergide 40 el emeği keçe sergilendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergide, 10 kursiyerin yapmış olduğu, her biri orijinal olan eserler beğeni toplarken serginin açılış konuşmasını yapan kurs öğretmeni Haldun Acara, "Keçe 4'üncü yüzyılda Orta Asya'da bulunan yalnızca elle yapılan elyafın sıkıştırılmasıyla oluşur. 11'inci yüzyılda Selçuklularla Anadolu'ya geldi. Burada giysilerde ev tekstilinde ve daha birçok alanda kullanıldı. Geleneksel değerlerimizden keçenin de yok olmaya yüz tutmasından duyduğumuz endişe ile bazı çalışmalar yapmaya karar verdik. Keçenin korunması için çaba sarf ediyoruz. Keçenin yaşımızdaki yerinin unutulmadan gelecek nesillere taşınması için çalışmalar yapıyoruz. Biz bu etkinliği el sanatlarının yaşaması için yapıyoruz. Burada bulunan eserler tamamen soyut eserler. Yapan arkadaşların baş harflerinin olduğu eserler burada yer alıyor. Bunların hepsi ak koyun ve kara koyunun yünlerinden oluşuyor. İçlerinde boya yok" dedi.

        Sanatın her dalını her zaman desteklediklerini belirterek konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Keçe deyince aklımıza ilk kepenek gelir. Keçe bazen kıyafet, bazen süs eşyası bazen de çadır olarak karşımıza çıkar. Burada yapılan eserlerin her biri sanat eseri. 10 kursiyerimizin yaptığı 40 eser burada yer alıyor. 28 Mayıs tarihine kadar açık olacak serginin Aydın'da tanınmasını ve hemşerilerimizle buluşmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Sergi açılışında kurs öğretmeni Haldun Acara, Başkan Özakcan'a keçe hediye etti ve sergi hakkında bilgiler verdi.

        (MU-MB-Y)

        27.05.2017 09:23:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler