Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe'de Ramazan ayı etkinlikleri başladı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, Adem Tay ve Hayat Köprüce Mertel'in sahne aldığı konserlerle Ramazan etkinliklerinin startını verdi.

        Maltepe Belediyesi Ramazan ayını, Organik Halk Pazar Alanı'nda düzenlenen etkinlikle karşıladı. Adem Tay ve Hayat Köprüce Mertel'in sahne aldığı muhteşem bir konser düzenlendi. Konseri Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş dinlemek için etkinlik alanı doldurdu.

        Konser öncesi konuşma yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş, "Bütün inançlara bizim kadar saygı gösteren başka bir toplum düşünemiyorum. Kendi inancımızı baş tacı etmek için o kadar çok değer var ki anlatmakla bitiremeyiz. İslam kardeşlik ise burada birbirini ilk kez gören insanlar yan yana paylaşımsa iftar sofralarımızda bunun en güzel örneğini yaşayacağız. Sağ elin verdiğini sol ele göstermeyerek ihtiyacı olan insanlara ulaşacağız. Sevgi ise komşusu açken tok yatan gerçekten imam etmiş olamaz hadisini unutmadan bu kutsal ayda ihtiyaç sahiplerine gönlümüzü açacağız. Kaynaşma ise teravih namazında saflarımızı sıklaştırarak her şeyden arınarak ibadet edeceğiz. Ramazan ayı bütün bu güzellikleri hatırlatan öğreti gibidir. Unuttuklarımızı hatırlatır, gözümüzden kaçanları gösterir. Gücümüz yettiğinde elimizi ihtiyaç sahiplerine uzatmalıyız. Maltepe'de ramazan etkinliklerimizi dolu dolu gerçekleştireceğiz ramazanın ruhuna uygun sohbetler orta oyunları konserler hem bizleri hem de çocuklarımızı manevi huzura daha da yaklaştıracaktır. Bir yandan açık hava sinemalarıyla nostalji yaşayacak diğer yandan Hırka -i Şerif, Eyüp Sultan Cami ve Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi'ne turlar düzenleyeceğiz" dedi.

        Ramazan etkinlikleri kapsamında her ay düzenli olarak Organik Halk Pazarı'nda ve 18 mahallede birer gün iftar verilecek. Ayrıca Maltepe sahilde kurulacak açık hava sinemasıyla Ramazan nostaljisi yaşanacak. Ramazan boyunca mahallelerden, Hırka-i Şerif, Eyüp Sultan Camii ve Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi'ne inanç turları düzenlenecek.

        (MB-HB-Y)

        27.05.2017 09:55:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler