Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtfaiyeden boğulmalara karşı uyarı

        (Fotoğraflı)

        Erdal Akbuğa

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, serinlemek için göl ve göletlere girmenin tehlikeli olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların ısınması, okulların iki hafta tatile girmesi gibi nedenlerle göl, gölet ve baraja kıyısı olan Malatya'da vatandaşların bu sulara serinlemek amaçlı girmelerinin geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağını ifade etti. Acar, "Yaz aylarının başlaması ile ilimiz ve ülkemizde boğulma vakaları artış gösteremeye başlamış olup bu yıl iki vatandaşımız boğularak hayatını kaybetmiştir. İlimizde göl, gölet ve akarsu bakımında zengin olup bu suların tip yapıları bilinmemekle beraber yüzmeye elverişli yerler değildir" diye konuştu. 7 yılda 242 boğulma vakasına müdahale ettiklerini belirten Acar," İtfaiye daire başkanlığı olarak 17 yıldır bünyemizde hizmet veren sualtı araba kurtarma ekibimizle 7-24 göreve hazır beklemekteyiz.17 yılda 242 boğulma vakasına müdahale edilmiştir. İlimizde yıllık boğulma ortalaması 14 kişidir "şeklinde konuştu. Ailelerde uyarıda bulunan Acar,"Özelikle ailelerde isteğimiz çocuklarına Gençlik spor il müdürlüğünün yüzme havuzlarına yanı sıra büyükşehir belediyemize ait havuzlara ve özel havuzlara yönlendirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Acar, ayrıca sualtı ekibi olarak okullarda boğulmalara karşı semine verdiklerini belirtti.

        (EA-SD-Y)

        27.05.2017 11:20:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler