Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yavru baykuşlar için seferber oldular

        - Okul bahçesine düşen baykuşlar öğrencilerin ilgi odağı oldu

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde ki bir okulun bahçesine yuvasından düşen yavru baykuşları yerine bırakmak için ekipler seferber oldu.

        Yuvaları oldukça yüksekte olan baykuşlar için Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından Ahlat Belediyesi itfaiye ekiplerinden destek istendi. Gelen itfaiye ekipleriyle birlikte öğrencilerden teslim alınan yavru baykuşlar, doğa koruma personeli tarafından yuvalarına bırakıldı. İlçede bulunan Selçuklu Anadolu Lisesi bahçesine düşen 2 yavru baykuş öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Yavru baykuşlara yakın ilgi gösteren öğrenciler bol bol fotoğraf çekerken, baykuşların yuvasına bırakılması için Doğa koruma ve Ahlat Belediyesi itfaiye ekipleri seferber oldu. İlk defa bu bu kadar yakından baykuş gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemezken, kısa sürede alıştıkları yavru baykuşlara ise yakın ilgi gösterdiler. Okulun coğrafya öğretmeni Abdullah Metin, "Geçtiğimiz günlerde okulun bahçesinde bulduğum 2 tane yavru baykuş için Bitlis Orman ve Su İşleri Müdürlüğünü arayarak durumu bildirdim. Daha sonra Ahlat Doğa koruma ve Milli Parklar Şefliği ile irtibata geçtim. Sağ olsunlar yetkili arkadaşlarda bizlere yardımcı oldular. 4 tane yavru düştü okulumuz bahçesine. Sanırım ikisi Van'da bulunan hayvan hastanesine gitti. Diğer iki baykuş ise burada bulunan yuvasına ekipler tarafından bırakıldı. Öğrenciler daha önce hiç görmedikleri için ne olduğunu ilk başta anlamadılar. Daha sonra baykuş olduğunu açıkladık. Onlarda çok şaşırdılar ve oldukça ilgi duydular. En azından doğayı korumayı öğrendiler, doğada nasıl bir işleyiş olduğunu gördüler, sahip çıkmayı öğrendiler. Öğrencilerimiz içinde ayrı bir deneyim oldu. Bunu da bir ders gibi düşünebiliriz" dedi.

        Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği personellerinden Sebahattin Bildirici ise, "Arkadaşların ihbarı üzerine lise bahçesinde bulunan baykuş yavrularından 2 tanesini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesine göndererek koruma altına aldık. Daha sonra rüzgar nedeniyle yine aynı okulun bahçesine düşen 2 yavru baykuşu ise yuvasına bıraktık" dedi.

        (SAD-ŞAK-Y)

        27.05.2017 12:06:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler