Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıntaş'ta Lider Çocuk Tarım kampı

        (Fotoğraflı)

        KÜTAHYA (İHA) - Öğrenciler, 'Tarımı ve Hayvancılığı Sevdirme' projesi kapsamında, Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaret etti.

        Lider Çocuk Tarım Kampı kapsamında Şeker İlköğretim Okulundaki 20 kişilik 4. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmeni ile birlikte Kütahya Altıntaş İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

        Daha sonra öğrencilere Altıntaş'ta bulunan İsa Aslan'a ait büyükbaş hayvan işletmesi, Umut Altınkaya'ya ait küçükbaş hayvan işletmesi, İzzet Akbulut'a ait ecrin otel, sılam ekmek fabrikası ve izzet un fabrikası gezdirildi. Program Mevlüt Çelik'e ait güneş enerjili sulama sistemleri gezisi ile son buldu.

        Ziyaretlerde öğrencilere Altıntaş'ın tarım potansiyalini anlatan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldız, "Öğrencilerimize tarım ürünlerinin tarladan sofraya kadar ve hayvansal ürünlerin çiftlikten sofraya kadar geçirdiği evreleri anlattık. Çiftçi ve yetiştiricilerin zor şartlarda üretim yaptığını, bunları tüketirken özenli davranmanız gerektiği ve israftan kaçınılması gerektiğini aşılamaya çalıştık. Öğrencilerin duyduğu memnuniyet gözlerinden okunuyordu'' ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

        27.05.2017 13:30:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler