Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kelebeğin rüyası gerçek oldu

        (Fotoğraflı)

        Aydın Yorat

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakırlı kelebek hastası Mutlu Çalışır, hastalığının okumasına engel olmasına izin vermeyerek lise eğitimini tamamlamayı başardı.

        Doğuştan, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen epidermis bulloza hastalığına yakalanan 17 yaşındaki Mutlu Çalışır, hastalığının kendisini eve mahkum etmesine izin vermedi. İlkokuldan itibaren bütün derslerini evde alan Mutlu, geçtiğimiz gün kep atmanın mutluluğunu yaşadı. İlkokul 1. sınıfta üstün becerisinden dolayı 2. sınıfa alınan Mutlu, ilkokul eğitimini Koşuyolu İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokul dönemlerinde de yine evde ders almaya devam eden Mutlu, Karacadağ Ortaokulu'ndaki eğitimini tamamladıktan sonra üniversite hayalini gerçekleştirmek için Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'ne kayıt oldu. Beden eğitimi dersi hariç bütün eğitimini evde alan Mutlu, bir ilki başararak geçtiğimiz gün liseden de mezun oldu.

        Üniversite eğitimini de tamamlamak isteyen Mutlu'nun en büyük hayali sosyal hizmet uzmanı olmak.

        (YRT-AKK-Y)

        27.05.2017 13:30:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler