Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir'de yol krizi mahkeme engeline takıldı

        - Engelli vatandaşlar da engelli yolu sırtta taşınarak geçebiliyor

        - Mahalle sakinleri:

        - "Burada kalp krizi geçirsek kim müdahale edecek. Buraya bir tane ambulans bile giremez. Çocuklarımız okullarına gidemiyor ve geri kalıyorlar"

        - "Hastaneye sırtımızda götürüyoruz, hangi çağdayız"

        (Fotoğraflı)

        Nazif Harupçu

        İZMİR (İHA) - İzmir'de mahallelinin açtığı yolu bir başka mahallenin kapatması üzerine mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, yolun mahkemelik olduğu için yetkililerin ilgilenemediğini belirterek, "Yaşlıları hastaneye 2 kilometre yol yürüyerek sırtımızda götürüyoruz. Hangi çağda böyle görüntüler var" dedi.

        İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Sırımlı Mahallesi'nde yaşanan yol krizinde, 6 ayrı hanenin ve yaklaşık 30 kişinin yaşadığı Hatipler Mevkiinde açılan özel yolun başka bir şahsın yerine girildiği gerekçesiyle yol hakkı mahkemeye taşındı. Açılan dava nedeniyle, mahalle sakinleri yolun yapılma aşamasında yol engeline takıldı. Devam eden mahkeme nedeniyle de İzmir Büyükşehir ve Kiraz Belediyesi de yolun düzeltilmesine müdahale edemezken, mahalle sakinleri evlerine gidip gelme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek isyan etti.

        "Buraya ambulans bile giremez"

        Yetkilerden kimsenin el atmaması üzerine mahallelinin harekete geçtiğini bir şahısın kendi imkânlarıyla yeni bir yol açtığını belirten mahalle sakinlerinden Metin Sakal, "Burada oturan akrabalarımızdan birinin dava açmasıyla, yeni açılan bu yolun ne kilit taşı döşemesi ne de asfaltlanması yapılamadı. Mahallemizde yaşlıların yanı sıra engelli vatandaşlarımız da bulunuyor. Bizler normal şartlarda evimize araçla bile gidemiyoruz. Mahkemelik olan yola ne İzmir Büyükşehir Belediyesi ne de Kiraz Belediyesi de müdahale edemiyor. İçimizden birinin acil durumda ne olacağı meçhul. İnanın buraya ambulans bile giremez. Bir an önce bu yolun yapılmasını bekliyoruz. Mahkeme 3 veya 4 yıl sürerse bizim halimiz ne olacak. Bu yolun mahkemelik olduğunu duyan belediye aracı bile gelmeden geri dönüyor" dedi.

        Yolda yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geldiğine dikkat çeken İbrahim Sakal isimli vatandaş da Kiraz Belediyesi ekiplerinin yolu düzeltmek için geldiğini ancak daha sonra mahkemeye veren şahsın ikazıyla belediye aracının geri dönmek zorunda kaldığını dile getirdi.

        Başbakan Yıldırım'a seslendiler

        Mahkemelik bir durum olduğu için kimsenin yolun yapılması için uğraş vermediğini belirten Adem Sakal, "Bizlerden oy isteyen insanlar, ilk önce buraya gelip de rezilliğimizi görsünler. Bu yolun mahkemesi 5 yıl devam etse, bu kadar yıl bu yolun işkencesini mi çekeceğiz. Kiraz Kaymakamlığı'na müracaat ettik. Bu konuda yetkileri olmadığını dile getirdiler. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyin burada çekilen fotoğraflarımızı görmesini istiyoruz. Burada heyelan oldu. Kimse müdahale bile edemiyor. Bizler burada kalp krizi geçirsek kim müdahale edecek. Çünkü buraya bir tane ambulans bile giremez. Çocuklarımız, okullarına gidemiyor ve geri kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

        "Hastaneye sırtımızda götürüyoruz, hangi çağdayız"

        Mahalle sakinlerinden Metin Sakal da "Mahallemiz de yaşayan engelli amcalarımızdan Durmuş Narman amcamız, Kiraz Devlet Hastanesine gitmek istediğinde, omuzlarımıza alarak yaklaşık 1-2 kilometre sırtımızda götürmek zorunda kalıyoruz. Hangi çağda böyle görüntüler var. Hangi dönemde yaşıyoruz. Bu kadar insanın burada mağduriyet yaşaması normal bir olay mı" dedi.

        Belediyeden açıklama

        Konuyla ilgili olarak Kiraz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erhan Göktaş ise "Burada özel bir şahsın yol açmak isterken başka bir vatandaşın tarlasına girmesi sonucu bir ihlal söz konusu. Mahkemelik bir durum var. Buraya bizlerden belediye olarak yol konusuna müdahale istendi. Ancak mahkemelik bir durum söz konusudur" dedi.

        (MD-Y)

        27.05.2017 13:31:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler