Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Biragita Camii' tekrar ibadete açıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep Kentine bağlı Azez'e ilçesi Biragita kasabasında 2015 yılında iç savaşta yıkılan camiyi tekrar onarıp ibadete açtı.

        Türkmenlerin yaşadığı kasabada bulunan cami, 1927 yılında yerel halk tarafından inşa edilmişti. İç savaşta yıkılan ve kullanılamayan cami, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın tekrardan inşa etmesi ile birlikte ibadete açıldı. Cuma namazının ardından açılışı yapılan camiye büyük ilgi gösteren kasaba halkı, Türkiye ve İHH'ya teşekkürlerini iletti.

        İHH Kilis Genel Koordinatörü Serkan Öktem, "Fırat Kalkanı Harekatı ile birlikte yaşamın devam ettiği kasabalarda, köylerde bu tür çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bizler yıkılan medreseleri, okulları ve camileri tekrardan hizmete açmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Öktem, "Bu tür çalışmalarımıza yardım etmek isteyenler İHH'ya başvurabilirler. Şunu da ayrıca belirtmek isterim ki, Biragita Cami'nin yapımında yardımlarını esirgemeyen Kayserili hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Açılış programın sonunda kasaba halkıyla birlikte yemek yenildi. Katılımcılara Kuran-ı Kerim, hurma, tespih ve güzel koku hediye edildi.

        Türkiye-Suriye sınırında bulunan Kilis'ten sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ezez'e ilçesi Biragita kasabasındaki caminin açılması nedeniyle Suriyeli vatandaşlar ibadetlerini camide yapacaklar

        (MAD-SD-Y)

        27.05.2017 14:06:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler