Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Azerbaycan'ın 99'uncu kuruluş yıldönümü Turgutlu'da kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Sadık Cangel

        MANİSA (İHA) - Azerbaycan'ın kuruluşunun 99'uncu yıldönümü Manisa'nın Turgutlu ilçesinde muhteşem bir geceyle kutlandı.

        Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından Ferah Tepe Tesislerinde Azerbaycan bağımsızlık gününe özel düzenlenen programda Türkiye ve Azerbaycan bayrakları dalgalandı.

        Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı gece saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağba, "28 Mayıs 1918 tarihinde M. Emin Resulzade tarafından 'bir kere yükselen bayrak bir daha inmez' diyerek kurulan Azerbaycan'ın 99'uncu yılı kutlu olsun. Bu genç cumhuriyet maalesef sadece 2 yıl yaşayabilmiş ve 1920 yılında Sovyet Rusya tarafından işgal edilerek yıllarca Rus mezalimi altında çeşitli zulümlere maruz kalmış ve on binlerce şehit vermiştir. Azerbaycan Sovyet Rusya'nın çökmesiyle 1991 yılında bağımsızlığını yeniden ilan etmiştir. Bizler tek millet iki devletiz. Bizleri bu önemli gecede yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz." dedi.

        Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından düzenlenen programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bundan tam 99 yıl önce 28 Mayıs 1918'de bağımsızlığını ilan eden ve iki yıl sonra Bolşeviklerin müdahalesiyle bağımsızlığı sona erdirilen ancak 1991 yılında yeniden bağımsızlığını pekiştiren Azerbaycan'ın 28 Mayıs'ı bir bayram havasında kutlaması son derece gurur verici bir olay. Bugün üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen uluslararası adaletin kör, dünyanınsa sağır-dilsiz kaldığı Hocalı katliamının ve orada şehit düşen kardeşlerimizi de unutmamak gerekir. Yaşanan vahşet 'Hocalı Katliamı' olarak insanlığın hafızasına bir kara leke olarak kazınmıştır. Şanlı Türk Tarihi'nde vicdanımızı en derinden yaralayan gözyaşlarının aradan geçen uzun yıllara karşın hala hesabının verilmeyişidir. Bu anlamda Turgutlu Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda açılışını gerçekleştirdiğimiz Hocalı Şehitleri Parkı ile bir nebze de olsa acıları paylaşmaya gayret ettik, şehit edilen soydaşlarımızı unutmamak ve gelecek nesillerin de tarihimizi hatırlaması adına kalıcı bir eser kazandırdık. Bu vesileyle Azeri şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bu özel gününüzü kutluyorum. Ne mutlu ki böylesi mübarek günün ardından sizlerle birlikte Ramazan ayını karşılıyoruz. Bu gece dolayısıyla sizlerin Ramazan ayınızı mübarek ediyor, Cenab-ı Allah'tan bizleri daha nice Ramazanlara, bayramlara ulaştırmasını niyaz ediyorum"dedi.

        Kaymakam Uğur Turan da yaptığı konuşmasında Azerbaycan'ın 99'uncu bağımsızlık yılının Turgutlu'da da kutlanıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek organizasyonu hazırlayan Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağba'ya ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

        Dernek Başkanı Kağba 'Tek millet iki devlet' söyleminin işlendiği bir tabloyu Kaymakam Turan'a hediye ederek katılımlarının kendilerini onurlandırdığını dile getirdi.

        Gece, ilerleyen saatlere kadar Azeri ezgileriyle oynanan oyunlar ve halaylarla devam etti.

        (SC-Y)

        27.05.2017 15:36:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler