Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de Ramazan etkinlikleri başladı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara Ramazan ayının manevi havasını yaşatmak için düzenlenen ve birbirinden farklı aktivitelerin yer aldığı Ramazan etkinliklerinin dördüncüsü, Ulu Cami Meydanında ilk iftarın açılmasıyla başladı.

        Ulu Cami Meydanına kurulan binlerce kişilik iftar sofrası ile vatandaşlara onbir ayın sultanı Ramazan'ın duygusunu yaşatan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle de Mersinlilerin Ramazan coşkusunu yaşamasını sağladı. Etkinlikler kapsamında Mersinli vatandaşlar İftara Doğru Saz Eserleri ekibi ve Mehmet Beyazıt'ın seslendirdikleri tasavvufi şiirler ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile iftarını yaptı.

        Feshane Evleri Mersinlileri bekliyor

        Ramazan ayı boyunca sürecek olan etkinliklerin ilk gününde Mersinliler, iftardan sahura kadar farklı etkinliklerle dolu dolu bir akşam yaşadı. Feshane evlerinde çocuklar için oluşturulan oyun alanlarında minikler doyasıya eğlenirken, amfi tiyatroda Kocaeli Tiyatro İz Grubu tarafından sahnelenen Karagöz ve Hacivat Muhaveresi büyük ilgi gördü. Program boyunca vatandaşlara Osmanlı macunu dağıtımı da gerçekleştirildi.

        Zara Mersinlileri Büyüledi

        4. Ramazan etkinliklerinin ilk gününde Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Zara, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Ünlü sanatçıyı dinleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yer aldı. Konser sonrası sanatçıya çiçek takdim eden Başkan Kocamaz, "Herkesin Ramazan'ını tebrik ediyorum. Memleketimize barış, huzur ve kardeşlik getirsin, akan kanlar dursun, artık şahadet haberleri gelmesin, birlik ve berberliğimize vesile olsun diyorum" dedi.

        Mersin'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Zara da, "Bizleri bu muhteşem halkla buluşturduğunuz için ve Ramazan'ın böyle şen ve bereketli geçmesine vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (HSK-Y)

        28.05.2017 12:49:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler