Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MESKİ, Bozyazı yaylalarının içme suyu sorununu çözüyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), yıllardır içme suyu sorunu yaşanan Bozyazı ilçesinin Dereköy Mahallesi sınırlarında bulunan yayları suya kavuşturacak terfi hattı ve depo yapıyor.

        MESKİ Genel Müdürlüğü, yaz aylarında nüfusunda büyük yoğunluk yaşanan üç yaylanın içme suyu sorununu çözmek için çalışmalara başladı. Bu çerçevede terfi hattı depo yapımı inşaatlarının tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

        Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bozyazı ilçesi Dereköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çokoluk, Kötekler, Beyreli, Kışla ve Tersakan yaylaları ve çevresinde yaz aylarında nüfus yaklaşık 10 bine ulaşıyor. Dolayısıyla bu bölgelerde içme suyu sorunu yaşanıyor. Bizler de bu sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgenin içme suyu sorununun çözümü için Dereköy Mahallesi Değirmenbaşı kaynağından çift terfi hattı ile 6 bin 500 metre terfi hattı, 33 bin metre içme suyu şebeke hattı olmak üzere toplam 39 bin 500 metre içme suyu şebeke hattı, 500 metreküp kapasiteli depo ve iki adet trafolu terfi merkezi yapılacak olup, çalışmalar tüm hızla devam ediyor. 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan tesisin tamamlanması ile özellikle yaz ayalarında bölgenin içme suyu sorunu çözüme kavuşmuş olacak" dedi.

        MESKİ'nin yürüttüğü içme suyu çalışmalarından dolayı memnuniyetini belirten Çoğoluk yaylası sakinlerinden Orhan Takmet de "Yıllardır bu mahallede oturuyorum. İçme suyu ihtiyacımızı kuyulardan karşılarız. Yıllardır sağlıksız olan kuyulardan su içtik. Birçok yayla sakini sağlıksız su yüzünden hastalandı, birçoğu hayatını kaybetti. İki çeşmemiz vardı, sürekli su kavgası yapardık. Yeni döşenen içme suyu hattı ile temiz, sağlıklı ve içilebilir içme suyuna kavuşacağız. Artık evimizdeki musluklarımızdan sularımız akacak. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a ve MESKİ yetkililerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        29.05.2017 10:17:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler