Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağanak yağışlar su baskınlarına neden oldu

        (Fotoğraflı)

        Bayram Kılınçer

        ANKARA (İHA) - Ankara'da etkili olan sağanak yağışlar, Başkent'in birçok noktasında olduğu gibi Yenimahalle'de de su baskınlarına neden oldu.

        ASKİ ekiplerinin yetişemediği alanlarda Yenimahalle Belediyesi ekipleri, vatandaşların yardımına koştu. Su baskınının evlere ve iş yerlerine verdiği zararı minimuma indirmek için seferber olan belediye ekipleri, 200'e yakın noktaya müdahale etti.

        Yenimahalle'de şiddetli yağıştan en fazla etkilenen bölge, Batıkent oldu. Birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Yollarda biriken sular nedeniyle de sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar hasar gördü, bazı araçlarsa yolda kaldı. Yolda kalan araçların sürücülerinin yardımına da koşan Yenimahalle Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda biriken suları arazözlerle çekerek trafiğin normal seyrine dönmesi için çaba harcadı.

        Yağışın felakete dönüştüğü bölgelerde gece boyu mesai yapan 7 ayrı ekipten oluşan toplam 40 kişilik kriz timi, sel sularına dalgıç pompaları, vidanjörler ve arazözlerle müdahale etti.

        Özellikle Kardelen, Turgut Özal, Yenibatı ve Çakırlar mahallesi sakinlerinden gelen tüm ihbarlara anında müdahale edildi. Öte yandan, Şentepe, Demetevler ve Varlık'ta da yağmurdan etkilenen bölgelerde vatandaşın imdadına yetişen ekipler, takdir topladı.

        Yağmurun yeniden etkisini arttırma ihtimaline karşı teyakkuza geçen ekipler, 24 saat nöbet tutarak ve olası su baskınlarına anında müdahale edecek. Şikayeti olan vatandaşlar belediyeye ait 3440235 ve 3433000 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilirler.

        (BK-BT-Y)

        29.05.2017 11:18:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler