Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hisarcık'ta arıların 'oğul verme' oranı arttı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde son dönemlerde etkili olan yağışlar nedeniyle arıların oluşturduğu oğul verme sayısında artış olduğu belirtildi.

        İlçedeki arı üreticileri kovanlardaki arı sayısının artması üzerine ana arıyla birlikte kovanı terk eden arıların oluşturduğu oğulları, yeni kovanlara alma telaşı yaşıyorlar. Genellikle öğle saatlerinde oğul vermek için kovanlarından çıkan arılar, belli bir süre hep birlikte uçtuktan sonra, kovanlara yakın herhangi bir yerde bitki, ağaç, demir ya da taş üzerine kümeleniyor. Kovan sahipleri arıların kümelendiği yerlere hazırladıkları kovanları koyarak arıların içine girmesini sağlıyor.

        Arı üreticilerinden Murat Aksulu, son dönemlerde etkili olan yağışlar nedeniyle bu yıl arıların oluşturduğu oğul sayısında geçen yıla oranla artış olduğunu söyledi.

        Aksulu,"Oğul verme artınca kovan sayısı da artmaktadır. Yağışların bu şekilde devam etmesi halinde bahar uzayacağından bal veriminin de güzel olacağını umuyoruz" dedi.(MA-EFE)

        29.05.2017 12:43:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler