Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hamamönü Ramazan'ı hasretle kucakladı

        ANKARA (İHA) - Hamamönü, 11 ayın sultanı Ramazan ayını hasretle kucakladı. Ankara'nın en gözde tarihi mekanı olan Hamamönü'nde bir kez daha Ramazan sevinci yaşandı.

        Ankaralı vatandaşlar, Ramazan ayının ilk iftarını Hamamönü'nde dualarla açtı. Bölgede kurulan stantlar alışveriş merkezlerini aratmazken Altındağ Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri yine göz doldurdu. Ramazan ayının ilk iftarında edilen dualar Hamamönü sokaklarında yükseldi. İftar için günler öncesinden yapılan rezervasyonlar bölgeye duyulan ilgiyi gözler önüne serdi. İşletmeciler, Ramazanın Hamamönü'ne bereketle geldiği düşüncesinde birleşti. Çocukların yüzünden gülücükler eksik olmazken eski dostların bir araya gelmesiyle içilen kahveler anıları tazeledi. Hamamönü'nün misafirleri sadece Altındağlılar değildi. Ankara'nın çevre ilçelerinden ve şehir dışından gelenler de Hamamönü'nün cazibesine kapıldı. Yediden yetmişe herkes, Ramazana Hamamönü'nde merhaba dedi.

        Hamamönü, Ramazanın dokusuna uygun birbirinden farklı etkinliklerle Ankaralılara kapılarını açtı. Ankaralı vatandaşlar, önce Hacivat ve Karagöz gölge oyunu ile geçmişe yolculuğa çıktı. Daha sonra Tasavvuf Müziği'nin etkisine kapılan Ankaralılar, hem en güzel ilahilere eşlik etti hem de ney sesiyle huzurlu bir akşam geçirdi. Altındağ Belediyesi'nin Ramazan ayında Hamamönü'ne kurduğu stantlar yine büyük ilgi gördü. Tam 120 stant alışveriş merkezlerini aratmadı. Vatandaşların büyük beğenisini toplayan stantlarda el yapımı tespihlerden, ahşap aydınlatmalara, bez bebeklerden sabunlara, takılardan doğal gıda ürünlerine kadar çok sayıda ürün bulunabiliyor.

        (JA-BT-Y)

        29.05.2017 13:34:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler