Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düzbağ projesinde çalışmalar hızla devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin 2'inci içme suyu proje olan Düzbağ İçmesuyu Projesinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yılı yerel seçimlerde sözünü verdiği projelerden biri olan Düzbağ İçmesuyu Projesinin temelini de Başkan Binali Yıldırım atmıştı.

        Projedeki çalışmalar ile ilgili bilgiler veren GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, inşaat ihalesi DSİ tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen Düzbağ İçmesuyu inşaatının, büyüklüğü ile sadece ülkemizde değil, dünyanın da sayılı projelerden birisi olduğunu söyledi. Sönmezler, Düzbağ Projesi inşaatının, projenin büyüklüğüne yakışır bir hızla başladığını, Gaziantep'in can suyu niteliği taşıyan ve şehrin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan dev projenin 104 km'lik isale hattının 6380 metresinde boru döşeme çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Sönmezler, isale hattının şehre doğal eğimle su temin edilebilmesi açısından büyük öneme sahip 3520 metrelik Düzbağ İletim Tünelinde ise 200 metre gibi bir ilerleme sağlandığını belirtti. Sönmezler, 'Düzbağ İçmesuyu Projsi'nin şu an Türkiye'de içmesuyu teminine yönelik aktif olarak devam eden en büyük proje olduğunu dile getirdi.

        Düzbağ Projesini Gaziantep'in kurtuluş reçetesi olarak tanımlayan Sönmezler, projenin 2018 yılı sonunda tamamlanması için bütün platformlarda çalışmaların kesintisiz ve aynı yoğunlukla sürdürüleceğini ifade etti.

        (SD-Y)

        29.05.2017 13:35:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler