Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek, KİMSEV ve Meram Muhtarlar Derneği iftarına katıldı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Korunmaya Muhtaç Kimsesi Çocuklar Vakfı (KİMSEV) tarafından düzenlenen iftar ile Meram Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

        Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kimsesizler Sosyal Tesisinde düzenlenen iftar programında konuşan KİMSEV Başkanı Hüseyin Hüsnü Tenekeci, "Her yavrumuz hayata güvenle atılıncaya kadar yanında bizi bulacaktır. Bu destek sonucunda yüzleri gülen, mutlu ve geleceğe daha güvenle bakan, pırıl pırıl çocuklarımız ortaya çıktı. Kıymetli destekleriyle bize her zaman güç katan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'e teşekkür ederiz" diye konuştu.

        "Tesisin açılışı birkaç ay sonra yapılacak"

        KİMSEV'e bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, görev aldıklarında ilk önce sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir kadın sığınma evi yaparak işe başladıklarını söyledi. Bir kadının barınacak bir yer bulamadığı için istismar edilmesinin herkesi doğrudan sorumluluk altında tuttuğunu kaydeden Başkan Akyürek, kadınlar için hayata geçirilen sığınma evinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından işletildiğini belirtti. Bütün hayırlı hizmetlerin ciddi emek ve alın teri gerektirdiğini söyleyen Başkan Akyürek, "İhlas ve samimiyetle yola devam etmek gerekiyor. Çıkacak sıkıntılardan da yılgınlığa kapılmamak gerekiyor. Hem vakıf hem de biz bu işin peşini bırakmadık ve Kimsesizler Sosyal Tesisini bu noktaya getirdik. İnşallah birkaç ay sonra açılışını yapacağız" şeklinde konuştu.

        "Konya bu alanda örnek bir şehir"

        Açılacak tesiste himayaye, şefkate muhtaç öksüz ve yetim çocukların hizmet alacağını ifade eden Başkan Akyürek, Konya'nın bu alanda örnek bir şehir olduğunu belirtti. İşadamlarının ve hayırseverlerin bu faaliyete mutlaka katkıda bulunarak hayır kapısını açık tutmalarını isteyen Başkan Akyürek, "Buradan yetişecek evlatlarımız, sahip çıktığınız çocuklar memlekete, millete faydalı olduğu sürece hepimiz bunun karşılığını göreceğiz. Sahip çıkmadığımız her çocuk sokakta bir yanlış yaparsa onun da vebalini fert fert hepimiz üstlenmiş oluyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İl Müdürlüğümüz işletilmesinde buraya destek olacak. Onlara da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        İkinci iftar muhtarlarla

        Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra bir düğün salonunda Meram Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ve Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş'in de katıldığı programda muhtarlarla sohbet etti.

        (AH-Y)

        29.05.2017 13:52:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler