Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk kez oruç tutan çocuklar birlikte iftar yaptı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Ramazan Ayında 'Meydan İftarları' düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi, ilk iftar programını Melekbaba ile Taştepe Mahallerinde ilk kez oruç tutan çocuklar için düzenledi. İftara katılan çocuklar ilk kez oruç açmanın ve Ramazan Ayının bereketini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

        Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen iftar programına Melekbaba ile Taştepe mahalle sakinleri ve ilk kez oruç tutan çocuklar yoğun bir katılım gösterdi. İftar programına Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Müftüsü Ümit Çimen, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Mahalle Muhtarı Ali Demir, Özgürtepe Cami İmamı Bilal Çelik, Yeşilyurt belediye başkan yardımcıları ve Yeşilyurt Belediyesi birim müdürleri de katıldı. Kuran-ı Kerim okunması il ebaşlayan programda, ilahiler okunup, dünya üzerindeki mazlum çocuklar için de dua edildi. Çocuklar, Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca, Karagöz-Hacivat, Tuzsuz Deli Bekir oyunları ile iftar öncesinde keyifli vakit geçirdi.

        "Nasrettin Hoca da teknolojiye ayak uydurdu"

        Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı'nın canlandırdığı Nasrettin Hoca tiplemesi her yaştan vatandaşın büyük ilgisini çekti. Eğlenceli geçen gösterinin sonunda Konakçı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı sahneye davet ederek, genç tiyatrocular ve Başkan Polat ile birlikte selfi çekti.

        İl Müftüsü Ümit Çimen ise orucun öneminden bahsetti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Ramazan ayını kutlayarak, "Üç yıldır devam ettirdiğimiz meydan iftarlarımıza her yıl olduğu gibi yine ilk kez oruç tutan çocuklarımız ile başlamanın huzuru içerisindeyiz. Çocuklarla yapılan ilk iftar, hem bizim için hem de çocuklarımız için çok anlamlı bir atmosfer oluşturuyor. İnşallah çocukların acı çekmediği, gözyaşı dökmediği, barış dolu, hayırlı bir ramazan geçiririz" ifadelerine yerdi.

        Yeşilyurt İlçesinde bir ay boyunca Ramazan ayının tüm güzelliklerinin hakim kılınması için meydan iftarları ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydederek, "Yeşilyurt Belediyesi olarak Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden daha fazla istifade edilmesini sağlamak, ilçemizin en ücra noktasına kadar bu güzellikleri ulaştırmak için mücadele ediyoruz. Henüz erken yaşlarda oruç tutup Cenabı Allah'a yakın olma derdine düşen bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Yemekten içmekten kesilerek Ramazan ayının manevi havasını yaşamayı tercih eden çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bizlerde çocuklarımızın bu özel günlerinde yanlarında olalım, onların heyecanlarına ortak olalım istedik. Çocuklarımızı oruç tutmaya teşvik eden anne ve babalarımız ile cami imamlarımızı ayrıca tebrik ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

        Büyük heyecan yaşadılar

        İftar vaktinin gelmesiyle kendileri için hazırlanan masalarda yerlerini alan çocuklar, akşam ezanının okunmasının ardından hep birlikte iftar yaptı. Çocuklar, saatler süren sabrın ardından gelen iftar vakti ile birlikte büyük heyecan yaşadı.

        İftar programı sonrasında çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

        (CÖ-SD-Y)

        29.05.2017 15:45:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler