Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsat Sulama Birliği feshedildi

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde kurulan sulama birliği feshedildi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge sorumluluk sahası içerisinde bulunan 'Samsat Pompaj Sulama Tesisi'nin işletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Orman ve Su İşleri Bakanı oluru ile feshedildi.

        İç Denetim Birimi Başkanlığı tarafından hazırlanan Sulama Birliği İdari ve Teknik Denetim Raporunda "Mevcut durumu ile birliğin amacına ulaşamayacağı tespit edilmiştir" görüşü üzerine Bakanlığın Samsat Sulama Birliğini feshettiği, sulama sezonunun başlaması nedeniyle konunun aciliyetine binaen tesisin Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredilmesi kararlaştırıldı.

        Pompaj tesisi devir sözleşmesini imzalayan Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, sözleşmenin Bakanlıkça onaylanmasını müteakip tesisin Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredileceği ve zaman kaybedilmeden sulamanın başlayacağını ifade etti.

        Kaymakam Yıldırım, "İlçemizin üç tarafı Atatürk Baraj suyu ile çevrili ve 2 bin 800 hektar alanı sulayabilecek kapasitede sulama pompaj istasyonu ile kanallarımız mevcuttur. Buna rağmen ilçemizde sulu tarım yapılamaması Devletimiz, ilçemiz ve köyleri için büyük bir kayıptır. Bizin Sulama Birliğinin iş ve işlemleri veya feshedilmesi ile ilgili her hangi bir yetkimiz bulunmamakla birlikte Bakanlıklarımızın aldığı kararları uygulamakla yükümlüyüz. Topraklarımızı su ile buluşturmak, halkımızın ekonomik refaha ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

        (FÇ-AHM)

        29.05.2017 15:49:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler