Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bulanık'ta 500 çocuğa bisiklet dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        MUŞ (İHA) – Muş'un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan ve Bulanık Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi'nin girişimleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 500 bisiklet çocuklara dağıtıldı.

        Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan ve Bulanık Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi, derslerinde başarılı olan ve maddi durumu düşük 500 öğrenciyi sevindirdi. Bulanık Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen dağıtım törenine, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Hastane Başhekimi Dr. Sadrettin Arslan, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Ülkenin en büyük sorunlarından birisinin de obezite olduğunu belirten Uzan, "Toplum olarak fazla hareket etmediğimiz için kilo alıyoruz. Sağlık bir yaşam için kilo vermeliyiz, bu da sportif aktivitelerle olur. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve insanlarımızın daha fazla spor yapmaları ve hareket etmelerini önemsiyoruz ve bunu gerçekleştirmek içinde birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bisiklet kullanımı da bu manada çok önemli bir yere sahiptir. İlçemizde bisiklet kullanımını çocuk ve gençlerimiz, gerekse büyükler arasında yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Biliyorum yollarımız bugün için pek bisiklet kullanımına elverişli olmayabilir, ama inşallah belediye olarak bu yıl alt yapımızı tamamladıktan sonra süratle üst yapıya geçeceğiz. Yollarımızı tamamıyla yapacağız. Bu yolarımızda inşallah bisiklet parkuru yapacağız. O zaman sizler de daha rahat bisikletlerinizi kullanacaksınız" dedi.

        Öğrencilerden bol spor yapmalarını ve sosyal aktivitelere katılmalarını isteyen Uzan, "Gençler bol spor yapın. Basketbol, voleybol, futbol, yürüyüş, hentbol, masa tenisi, bilardo aklıma gelmeyen diğer oyunları her fırsat bulduğunuzda oynayın. Bu sağlığınız için çok çok önemlidir. Bunun yanında sosyal aktivitelerden de geri kalmayın. Bakın belediyemizin bünyesinde çok güzel bir aile destek merkezi açtık. Buraya sık sık uğrayın. Merkezin içinde resim yapabilirsiniz, müzik - saz kurslarına katılabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarlar var burada faydalanabilirsiniz, zengin bir kütüphane var yine faydalanabilirsiniz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Hacı Arslan Uzan ve diğer protokol üyeleri tarafından çocuklara bisikletleri verildi.

        (MSA-Y)

        29.05.2017 17:38:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler