Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Sanayi Odası 50. yılında üyelerine plaket verdi

        (Fotoğraflı)

        Süleyman Cenk İdaye

        ADANA (İHA) - Kuruluşunun 50. yılına özel etkinlik düzenleyen Adana Sanayi Odası (ADASO), üyelerine plaket verdi.

        Vali Mahmut Demirtaş, bir otelde düzenlen etkinlikte yaptığı konuşmada, Adana'da 50 yıldır yatırım, üretim, istihdam ve ihracat kavramlarını için dolduran ve bu kavramlara şekil veren ADASO iş adamlarına teşekkürleri sunarken, Ramazan ayının iş adamlarına bereket getirmesi temennisinde bulundu. Vali Demirtaş şunları kaydetti: "Kazandığımız bu 50 yıllık tecrübenin nice 50 yıllar için ciddi bir temel olmasını temenni ediyorum. Adana'nın lokomotif şehirler arasında yer almasında Adana Sanayi Odası'nın katkısı olmuştur. Küreselleşen ve iş gücünün, ürünün, paranın daha hızlı rekabet ettiği günümüz dünyasında Adana Sanayi Odası'na daha fazla görevler düşmüştür. Mesafeleri ortadan kaldıran teknolojik gelişmeler tüm dünyayı birbirine komşu yapmıştır. Bu komşuluk ilişkisinde karlı çıkmak istiyorsak dünya ile aynı dili konuşmak zorundayız. Rekabet gücü yüksek ve katma değerli ürünler üretmeli ve pazarlamalıyız" dedi.

        '17 bin 500'ü aşkın istihdam gerçekleşti'

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'milli istihdam seferberliğinin' bu yönde önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Demirtaş, "Projenin başladığı tarihten bugüne kadar 17 bin 500'ü aşkın istihdam gerçekleştirmiş durumdayız. Bu istihdam rakamlarının daha arttırılması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Adana'nın ülkenin sanayileşme sürecinde öncülük ettiğini belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, "Adana, Cumhuriyetimizin ilk yılında sahip olduğu işletmelerle, sanayileşme sürecine öncülük etmiş, Türkiye'de sanayileşmenin hikayesini yazan birkaç kentten biri olmuştur. Bugün Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alan üyelerimiz, kentimizi ve ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil etmektedir" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek, üyelere plaket verildi.

        (CNK-DK-Y)

        29.05.2017 22:35:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler