Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da EKÜY eğitimi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ilçe müdürlüklerinde projelerde görevli teknik personele yönelik İl Müdürlüğü toplantı salonunda Aydın'da uygulanan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY), Entegre Mücadele ile Ulusal Akdeniz Meyve Sineği İzleme projelerinin eğitim ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

        Toplantıda turunçgil, incir ve domateste uygulanan EKÜY, Şeftali Entegre Mücadele ve Ulusal Akdeniz Meyve Sineği İzleme projelerinin genel prensipleri ile Aydın'da incir, kestane, turunçgil, elma, şeftali ve ceviz alanlarında görülen önemli hastalık ve zararlıların tanınmaları ve mücadeleleri konularında eğitim verildi.

        Eğitimde, Aydın'da yürütülen Entegre Mücadele ile Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) ve Entegre Mücadele projeleri sayesinde üreticiye sağlanan teknik yardımın yanısıra ilaç kalıntısı olmayan meyve üretimi ile sağlıklı ürünlerin sofralara geldiği vurgulandı.

        Eğitim toplantısına 17 ilçeden 35 teknik eleman katıldı. Toplantı sonunda projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konuşularak 2017 yılında yapılması gereken çalışmalar hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca eğitimde anlatılan konuların ilçe personeli tarafından yapılacak eğitimlerle üreticilere ulaştırılacağı vurgulanarak eğitim programı oluşturuldu.

        (OD-MB-Y)

        30.05.2017 09:37:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler