Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayraklı'da minikler için yüzme kursları başlıyor

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde, yaz spor okulları kapsamında 5-16 yaş arasını kapsayan yüzme kursu için başvurular başlarken, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7'den 70'e herkes Bayraklı Belediyesi yüzme havuzunda buluşacak.

        Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesindeki çocuklar için yüzme kursları başlıyor. "Yüzme bilmeyen kalmasın" sloganıyla geçtiğimiz yıl bin 200 kişiye yüzme öğreten Bayraklı Belediyesinin, sahilde bulunan yüzme havuzunda 5-16 yaş arasındaki çocuklara yönelik kurslarına bu yıl da ilginin yoğun olması bekleniyor. Haftanın dört günü bir saat sürecek eğitimlerde, çocukların yaz tatilini eğlenerek geçireceği bunun için çeşitli planlamalar yapıldığı ifade edildi. Haftanın dört günü 5-16 yaş arasındaki çocuklar yüzme eğitimi alacağı, cumartesi-pazar günleri 09.00- 10.00 saatleri arasında engelli vatandaşların, cumartesi 11.00-17.00 saatleri arasında ise kadınlar havuzdan yararlanabileceği bildirildi. Havuzda 7 eğitmen, 1 de cankurtaranın görev yapacağı ifade edilirken, detaylı bilgiye (0232) 371 23 00 telefon numarasından ulaşılabileceği bildirildi.

        Öte yandan yetkililer, geçtiğimiz yıl sosyal medya aracılığıyla yüzme kursu için vatandaşlardan para istendiğini belirterek, bu tür taleplere itibar edilmemesini istedi. Yüzme kursu için kayıtlarının Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda yapıldığı, kayıt için 2 adet fotoğraf, yüzebilir onaylı sağlık raporu ve kimlik fotokopisi istendiği belirtildi.

        Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yüzme kursunun yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Kursumuza özellikle çocuklarımız ilgi gösteriyor. Eğitmen eşliğinde çocuklarımız yüzme öğreniyor. Her türlü güvenlik önlemini aldık. Bu konuda ailelerimizin içi rahat olsun. Hedefimiz Bayraklı'da yüzme bilmeyenlere yüzmeyi öğretmek. Kimse, 'Benim yaşım geçti, bu saatten sonra yüzme öğrenemem' diye düşünmesin. Kapımız herkese açık. Çocuklarımız hem yüzmeyi öğreniyor hem spor yapıyor" dedi.

        (HG-Y)

        30.05.2017 10:31:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler