Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda binlerce vatandaş Gönül Sofralarında buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından Piripaşa Mahallesinde kurulan İftar sofrasında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Ahmet Misbah Demircan,"Ramazan ayının birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve birlikte yaşama hukukumuza güzel katkılar yapmasını diliyorum. İnsanoğlu tek başına cennet olsa yaşayamaz. Dünyayı cennet yapmak için hep birlikte kardeşçe yaşamalıyız. Önemli olan bunu başarabilmek" dedi.

        Beyoğlu Belediyesi'nin her yıl on bir ayın sultanı Ramazan ayında düzenlediği iftar programları bu yıl da aralıksız devam ediyor.Beyoğlu Belediyesi Taksim Meydanı, Hasköy Sahil, Piripaşa Mahallesi ve Halıcıoğlu Mahallesi'nde kurduğu iftar sofraları ile binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Canlı tasavvuf musikisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar ezanın okunması ile birlikte hep beraber oruçlarını açtı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ile birlikte Piripaşa ve Halıcıoğlu Mahallelerindeki iftar programlarına katılarak vatandaşla birlikte iftar yaptı.

        "Ramazan ayı ailemize ve çevremize güzellikler getirsin"

        İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Ramazan ayının birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve birlikte yaşama hukukumuza güzel katkılar yapmasını diliyorum. Mahallenin orta noktasında hep birlikte ekmeğimizi bölüşmenin keyfi bir başka. İnsanoğlu tek başına cennet olsa yaşayamaz. İnsanoğlunun cenneti diğer insanlardır. Onun için bir aileye ihtiyacımız var. O da yetmiyor bir muhite ihtiyacımız var. Komşulara ihtiyacımız var. Dünyayı cennet yapmak için hep birlikte kardeşçe yaşamalıyız. Önemli olan bunu başarabilmek. İslam barış demek. İnsan kendisiyle barışık olacak, ailesi ile barışık olacak, çevresiyle barışık olacak. İşte insanın vazifesi bu. Oruçta bize bu vazifemizi hatırlatıyor. Belediyenin işi de insana hizmet etmek, çevresini güzel tutmak, insanlar için yaşanabilecek bir çevre oluşturmak. Biz de bunlar için gayret ediyoruz. Ramazan ayı ailemize ve çevremize güzellikler getirsin." dedi.

        "Bizleri bir araya getiren Allah'a şükürler olsun"

        AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da, "İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümünde, güzel bir ramazan akşamında hep birlikte aynı sofra etrafında bir araya geldik. Bizleri bir seneden sonra tekrar bir araya getiren Allahu teâlâ'ya binlerce kez şükürler olsun. Buluşmamıza vesile olan, bizler için bu sofrayı kuran Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Vatandaşlar iftarın ardından Taksim Meydanı'nda ve Hasköy Sahilde kurulan etkinlik alanlarında sergilenen Mehter ve Tasavvuf Musikisi konseriyle doyasıya eğlendi.

        (HB-BA-Y)

        30.05.2017 10:35:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler