Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engellilere doğal afet eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Halil Dağ

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'da yaşanabilecek muhtemel bir afet öncesinde, fiziksel bakımdan engeli bulunan vatandaşlara ve ailelerine doğal afet bilinci ve afetlere karşı dirençli hale getirmek amacıyla yürütülen "Engelli Afet Farkındalık Eğitimi" projesi devam ediyor.

        Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından Üçüncüsünü gerçekleştirilen afet farkındalık eğitimi, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı Gençlik merkezinde düzenlendi. Eğitime Süleymanpaşa ilçesinde ikamet eden engelli vatandaşlar ile Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi ve Engelsiz Yaşam Derneği temsilcileri katılım sağladı.

        Eğitimde öncelikle afet öncesine yönelik hazırlılar ile afet anındaki doğru davranış şekilleri AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra afetlere yönelik temel ilk yardım bilgileri konusunda İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından genel bilgilendirmeler yapıldı.

        (HLD-MEF-Y)

        30.05.2017 10:53:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler