Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şentepeliler iftarda buluştu

        (Fotoğraflı)

        Bayram Kılınçer

        ANKARA (İHA) - Vatandaşlara her yıl olduğu gibi bu yıl da bereketli ve huzurlu bir Ramazan ayı yaşatmak için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi, mahalle iftarlarına start verdi.

        Şentepe'de gerçekleşen, huzurun ve eğlencenin bir arada yaşandığı mahalle iftarında vatandaşları, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal ve belediye meclis üyeleri de yalnız bırakmadı.

        Vatandaşlara domates çorbası, tas kebabı, bulgur pilavı, yoğurt ve Kemal paşa tatlısı ikram edildi. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla iftarlarını açan yaklaşık bin 200 vatandaş, yemeğin ardından verilen sıcak çayla da içlerini ısıttı.

        Vatandaşlara seslenen Başkan Yaşar, "Bu mübarek ayda edeceğiniz duaların, kılacağınız namazların, tutacağınız oruçların İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yenimahalle Belediyesi olarak her sene geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftarlarından ilkini Şentepe'de gerçekleştirdik. Şentepe her zaman söylediğim gibi şen oluyor. Barıştepe'de güzel bir yüzme havuzu ve spor kompleksi sizler için yapılıyor. Haziran ayında ise yeni bir kültür merkezini sizlerin hizmetine sunacağız. Pamuklar Pazarı ve Sosyal Tesislerinin açılışını önümüzdeki günlerde açacağız. Bu yatırımlarla Şentepe artık herkesin yaşamak ve barınmak için tercih ettiği bir mahalle haline geldi. Sizlerin kaynaklarını size aktarıyoruz" dedi.

        Fazlı Çoban ve Esat Aydoğan'ın da ilahilerle kalplere huzur kattığı iftarda, Şentepeliler, Karagöz'den meddaha, kukla gösterilerinden yarışmalara, fasıllardan animasyonlara kadar düzenlenen Ramazan eğlenceleri ile de eski Ramazanların keyfini yaşadı. Aynı gün gezici iftar yemeği aracıyla 600 kişinin evine sıcak yemek de götüren belediye, ayrıca ilçede kurduğu 2 sabit iftar çadırının yanı sıra 17 ayrı noktada vereceği iftar yemekleri ile de Ramazan ayı boyunca vatandaşları iftar sofralarında buluşturacak.

        (BK-BT-Y)

        30.05.2017 11:15:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler