Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemoğlu ailesi Besni'ye fen lisesi yaptırıyor

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Kuyu

        ADIYAMAN (İHA) - Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Erdemoğlu Ailesinin Besni ilçesine fen lisesi yaptıracağını açıkladı.

        Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni başta olmak üzere birçok yerde eseri olan Erdemoğlu Ailesinin 16 derslikli bir lise yaptıracağını kaydetti.

        Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, Besni'nin daha önceki dönemlerinde gündemde olan bir çalışma var. Besni'ye bir fen lisesi yapılması konusu hep Besni'nin gündemindeydi. Ama biz bu konuya geçen hafta son noktayı koyduk. Bu yıl içerisinde 16 derslikli bir fen lisesi ilçemizde yapılmaya başlanacak. Besni halkına bir müjde vermek istedik. Fen lisesinin yapımını Ali ve İbrahim Erdemoğlu üstlendi. Yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin yerine en kısa zamanda fen lisesinin yapımına başlanacak. Şu anda proje çalışmaları başladı" dedi.

        Gencer açıklamasının devamında, "Tabi hayırseverimizin Besni'de, Adıyaman'da ve Türkiye'nin farklı noktalarında çok ciddi hizmetleri, eserleri ve hayırları var. Ama biz bu fen lisesinin biraz daha özel bir proje olmasını, Adıyaman bölgesinde fiziki şartları, kalitesi ile adından söz ettirecek çok önemli bir eğitim merkezi olmasını arzu ediyoruz, farklı bir proje olsun istiyoruz. Tabi buradaki 16 derslikli okulun yanında bide yurt binasına ihtiyacımız var. Bunu da büyük oranda çözdük diyebilirim. Aynı alana 200 kişilik fen lisesi öğrenci yurdunu da yapmayı planlıyoruz. Yurt ile ilgili de en kısa zamanda olumlu bir haberi kamuoyu ile paylaşacağımızı umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (RK-AHM)

        30.05.2017 11:28:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler