Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOMÜ patent konusunda önemli bir adım daha attı

        (Fotoğraflı)

        ÇANAKKALE (İHA) - Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü'nde TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi kuruldu.

        Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) ve bölgenin fikri ve sınai haklar ve patent portföyünün gelişmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda akademisyenlerin ve bölgedeki diğer paydaşların Ar-Ge çalışmaları sonucu oluşan buluş niteliğindeki çıktıların katma değere dönüşmesi için gerekli süreçlerin yönetilmesi amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

        Bu protokol gereğince Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü bünyesinde TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi kuruldu. İlgili birim patent/faydalı model belge alma süreçlerinde üniversitenin akademisyenlerine ve bölgedeki diğer kuruluşlara teknik destek sağlayacak olup, aynı zamanda öğretim üyelerine Türk Patent Kurumu tarafından belirli periyotlarda verilecek eğitimlerin organizasyonunu yapacak.

        (GD)

        30.05.2017 11:48:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler