Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit'te Hacivat-Karagöz oyunu

        (Fotoğraflı)

        İbrahim İlhan

        VAN (İHA) - Van'ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan şenlikleri kapsamında sahnelenen Hacivat-Karagöz oyunu çocukların ilgi odağı oldu.

        Edremit Belediyesinin Van Gölü'ne karşı kurduğu iftar çadırı ve Osmanlı sokağında düzenlenen çeşitli etkinliklerle Ramazan ayı yaşatılıyor. Van'da ilk defa çok geniş ve kapsamlı bir Ramazan etkinliği organize eden Edremit Belediyesi, getirttiği sanatçıların yanı sıra kurduğu Osmanlı sokağında ise vatandaşların dolu dolu bir ay yaşamalarını sağlıyor. İftar sonrası sahne alan Hacivat-Karagöz ise, çocukların ilgi odağı oluyor. Çocukların yanı sıra büyüklerin de zaman zaman kendilerini kaptırdığı Hacivat-Karagöz atışmaları renkli görüntülere sahne oluyor.

        Her akşam sahnelenen Hacivat-Karagöz oyunu, Ramazan'ın ruhunu yaşamak isteyenlere ise unutulmaz saatler yaşatıyor.

        (MSA-Y)

        30.05.2017 12:10:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler