Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Meşk" sergisi sanatseverlerle buluşuyor

        - "8'inci Meşk" Uluslararası Geleneksel Sanat Buluşmaları 01 Haziran - 01 Eylül 2017 tarihlerinde

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - "Türkiye'nin en önemli Uluslararası Geleneksel Sanatlar etkinliği olan "Meşk" başlıklı sergi, bu sene sekizincisi ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Aralarında; Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan, Libya, Hindistan, Amman, Filistin, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Saraybosna, Lübnan, Mısır, Cezayir, Sudan, Başkurdistan ve Türkiye'nin bulunduğu 18 ülke sanatçılarını bir araya getiren etkinlik 1 Eylül tarihine kadar devam edecek.

        Türk-İslam sanatlarının en güzel eserleri Ramazan ayında sanatseverlerle buluşuyor. Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye'nin en önemli uluslararası geleneksel sanatlar etkinliği olarak bilinen "Meşk" başlıklı sergilerin bu sene sekizincisini sanatseverlerle buluşturuyor. Geleneksel hale gelen sergiye her yıl olduğu gibi yine pek çok ülkeden sanatçılar katılıyor. Uluslararası Meşk Sergisi geleneksel sanatların önemli örneklerini ve önemli temsilcilerini bir araya getiriyor. Her yıl Ramazan ayına denk gelen tarihlerde düzenlenen uluslararası geleneksel sanatlar etkinliği olan sergide; Hat, Katı, Tezhip, Minyatür, Çini, Cilt ve Ebru alanının en iyi örnekleri izleyicilerle buluşacak. Türkiye ve dünyadan önemli üstatların eserlerine ev sahipliği yapacak sergide, yaklaşık 18 ülkeden; Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan, Libya, Hindistan, Amman, Filistin, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Saraybosna, Lübnan, Mısır, Cezayir, Sudan, Başkurdistan ve Türkiye' den katılan sanatçıların çalışmaları yer alacak.

        Serginin onur konuğu ise ADONİS (Ali Ahmed Said Eşber). Dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden olarak kabul edilen ADONİS, kağıt üzerine yapmış olduğu bir çalışma ile sergiye katılıyor.

        Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde 01 Haziran'da açılışı yapılacak olan sergi, 01 Eylül tarihine dek sanatseverler tarafından izlenebilir.

        (HB-BA-Y)

        30.05.2017 12:43:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler